Põhjuseid, miks massaaž võib su elu paremaks muuta

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valusate lihaste mudimine on lõõgastav kogemus, kuid lisaks sellele parandab see tervist mitmel viisil. Massaaž on nutikas vahend, kuidas kodustes tingimustes saavutada nii füüsilist kui ka vaimset heaolu.

Women's Health Magazine toob välja neli omadust, kuidas massaaž inimesele hästi mõjub:

  • Valu leevendamine

Tänapäeval esineb kaheksal inimesel kümnest lihas- või liigesvalu. Massaažist saadud surve ja vibratsioon võib selle leevendamisele suurel määral abiks olla. See parandab verevarustust, mis toob kaasa kiirema kudede taastumise ja vähem põletikule kalduvuse. See omakorda tähendab, et teie valutavad jalad, selg või õlad tunnevad ennast oluliselt paremini lühikese ajaga. Valu leevendamine või sellest täiesti lahti saamine võimaldab teha edasi asju, mida sa armastad ning ennast suurepäraselt tunda.

  • Vereringe kiirendamine ja turse alandamine

Massaaži tehes saab mängida nii kuuma kui ka külma temperatuuriga. Soojus on võimas vahend vereringe stimuleerimiseks ja pingest tuleneva valu leevendamiseks. Külm on hea paistetuse vähendamiseks ja lihase- või liigesepõletiku leevendamiseks.

  • Ärevuse ja depressiooni vastu võitlemine

Massaaži võimel lõõgastustunnet tekitada ja stressi vähendada on põhjendus olemas. Surve ja puudutused kehale vähendavad stressihormoon kortisooli sisaldust kehas ning ergutust saavad neurotransmitterid serotoniin ja dopamiin. Depressiooni ja ärevushäirete vähendamine tuleb kõigile inimestele kasuks.

  • Hea unekvaliteedi saavutamine

Kvaliteetne uni on hädavajalik meie tervisele ja heaolule. Kui sa oled kunagi massaažilaual tukkuma jäänud, siis ei ole vaja mainida, et massaaž võimaldab kergemini ja kiiremini uinuda. Uuringud näitavad, et massaaž suurendab delta laineid, mis esinevad sügava une faasi ajal. Lisaks tuleb uni paremini, kui sa oled lõõgastunud ja keha ei valuta.
 

Seega tasub ennast premeerida massaažisalongi külastamisega või kodustes tingimustes partneriga teineteisele massaaži teha!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles