Kaheksa toiduainet, mis muudavad ebameeldiva hingeõhu paremaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Halba hingeõhku tekitavad halb suuhügieen, hammaste lagunemine, seedeprobleemid või erinevad toidud, mida oleme tarbinud. Halb hingeõhk võib tekitada piinlikkust, seega tasuks midagi ette võtta, et hingeõhk paremaks muutuks.

Healthmeup.com koostas nimekirja söökidest ja jookidest, mis aitavad ebameeldivat hingeõhku paremaks muuta.

Õunaäädikal on happelised omadused, mis parandavad hingeõhku. Lisa veidike õunaäädikat klaasile veele ja kurista sellega iga päev kurku.

Rohelises tees on palju antioksüdante, mis takistavad bakterite kasvu ja aitab vähendada halba hingeõhku. Seega joo hommikul kohvi asemel hoopis rohelist teed.

Nelk vähendab halba hingeõhku ja värskendab suud. Lisaks sellele tugevdab see teravalõhnaline vürts igemeid ja leevendab hambavalu.

Kaneelipulbris olevad aldehüüdid vähendavad süljes baktereid ja võitlevad halva hingeõhuga. Kõige parem on veidike kaneelipulbrit segada sooja veega ja sellega siis kurku kuristada.

Sega hambapasta sisse soodat, ka see vähendab halba hingeõhku terve päeva jooksul. Söögisooda muudab pH-taset suus ja seeläbi väheneb bakterite kasvamine ning halb hingeõhk.

Marjades ja puuviljades olev C-vitamiin muudab suu bakterite suhtes vaenulikuks keskkonnaks ning mõjub hästi ka igemehaiguste puhul, mis võivad samuti halba hingeõhku tekitada.

Laimi- või sidruniviilu närimine aitab samuti hingeõhku värskemaks muuta.

Ka ingver aitab halba hingeõhku vähendada, aga paljudele inimestele ei meeldi ingveri enda lõhn või maitse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles