Meestele: viis asja, mida võiks teada naiste rindade kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt pole kellelgi tarvis teaduslikke tõendeid selle kohta, et meestele meeldivad naiste rinnad, ometi on seda aga palju uuritud. Näiteks Nebraska-Lincolni ülikoolis tehti kindlaks, et mehed vaatavad naiste rindasid tunduvalt rohkem kui ühtki teist naiste kehaosa.

Aga kui uurida meestelt, kui palju nad tegelikult rindadest teavad, siis ei pruugi ühtegi muljet avaldavat vastust kuulda. Järgnevalt on välja toodud viis fakti, mida just mehed võiksid naiste rindadest teada, kirjutab Men's Health.

1. Rindade suurus võib muutuda

Seda, kas naisel on parajasti menstruatsioon või mitte, saab öelda ainuüksi ta rindu vaadates. Hormoonide progesterooni ja prolaktiini tase tõuseb nädal või kaks enne kuupuhastust. Naise keha hoiab sel ajal rohkem vedelikke kinni ja rinna sidekoed ning piimanäärmed muutuvad suuremaks ning seetõttu suurenevad ka rinnad. Aga ole ettevaatlik: kuupuhastuse alguses on rinnad tundlikumad ja väheneb ka seksuaalne erutus.

2. Rinnaorgasm on päriselt olemas

Rutgersi ülikooli teadlased viisid läbi katseid, mille käigus selgus, et rinnanibu stimuleerimine aktiveerib ajus sama piirkonna, mis reageerib ka suguelundite stimuleerimisele. Ei kõla veenvalt? Ühes väiksemas uuringus, millest võttis osa 213 naist, selgus, et 29 protsenti naistest on rinnaorgasmi kogenud.

3. Ära keskendu vaid ühele kohale

Kuigi sa tahad nüüd võib-olla minna oma uusi teadmisi naisega jagama ning talle mõnusat nibuorgasmi pakkuda, pea meeles, et kogu rindkere piirkond on tähtis. Indiana ülikooli juurde kuuluva Kinsey instituudi teadur Debbie Herbenick ütles, et rinnanibud reageerivad tegelikult kõige vähem puudutustele. Austria teadlased on kindlaks teinud, et kõige enam reageerivad puudutustele rinna ülemised piirkonnad. Herbenick pani kõigile meestele südamele, et ei tasuks vaid ühele piirkonnale keskenduda, vaid pigem kõigega järjest tegeleda.

4. Üks rind võib olla suurem kui teine

Ära ehmata, kui naise üks rind on teisest suurem, see on täiesti normaalne. Umbes veerandil naistest on üks rind veidike suurem kui teine. Arst Keri Peterson selgitas, et naiste rinnad reageerivad östrogeenile puberteedi ajal erinevalt. Neil naistel, kel esineb rindade asümmeetriat, vähemalt 65 protsendil on vasak rind paremast suurem. Petersoni sõnul pole muretsemiseks aga põhjust. Ainuke asi, mida tasuks jälgida, on see, kui üks rind muutub järsku teisest märgatavalt suuremaks.

5. Aita naist: mängige arsti

Kui katsud naise rindasid ja tunned seal ebatavalisi mühke või tükikesi, räägi sellest naisele, sest igaks juhuks võiks naine arsti poole pöörduda. Enamik hirmutavaid kühmukesi on reeglina tühised ega põhjusta mingeid probleeme, kuid kontrollida tasuks ikka.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles