Viis ilunõuannet, mida tasuks tõsiselt võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tegemist on ilunõuannetega, siis jagunevad naised reeglina kahte leeri: ühed usuvad kõike, mida kuulevad või loevad, kuid teised suhtuvad kõigisse «ilunippidesse» skeptiliselt. Tegelikult on aga päris palju ilunõuandeid, mida tuleks tõsiselt võtta, sest need toimivad.

Daily Makeover toob mõned näiteid, milliseid ilunõuandeid tasuks uskuda ja järgi proovida.

Liiga tugevad patsid ja krunnid võivad põhjustada juuste väljalangemist. Kõik soengustiilid, mis tõmbavad juuksed pingule ja tirivad peanahka, võivad viia juuste väljalangemiseni. Kõige hullem on see, et need juuksed ei pruugi tagasi kasvada. Eelista pigem lõdvemaid ja vabamaid soenguid, mis ei tee juustele ega peanahale nii palju liiga.

Silmade hõõrumine võib tekitada kortse. Silmade hõõrumine ise ei tekita otseselt kortse, kuid hõõrumise käigus liigub silmade ümbruses olev õrn nahk pidevalt edasi ja tagasi, mistõttu võib su nägu kiiremini vananeda. Ühel korral oma silmade hõõrumine ei tee nahale veel midagi hullu, kuid ürita vältida silmade regulaarset hõõrumist.

Juuste loputamine õllega muudab juuksed paksemaks ja tugevamaks. Õlles olev humal ja oder on rikkalikud erinevate vitamiinide ja valkude poolest, mis muudavad juuksed paksemaks, tugevamaks ja säravamaks. Alkohol on aga justkui puhastav tegur. Seega kui soovid paksemaid juukseid, on õlu ehk üks tõhusamaid (ja soodsamaid) variante, mida proovida.

Teatud toiduained võivad aknet hullemaks muuta. Kui tarbid palju rasvaseid sööke ja näiteks šokolaadi, siis ei pruugi see su kehale küll hästi mõjuda, kuid ei tasu karta, et need su näonaha inetuks muudaks. Tegelikult pole kindlaks tehtud, et teatud toiduained põhjustaks aknet või muudaks seda hullemaks. Aga kuna iga inimene reageerib toitudele erinevalt, siis võivad mõned toiduained tõesti teatud inimestel vistrikke tekitada. Jälgi, mida sa sööd, vajadusel pea toidupäevikut.

Parfüüme tasuks hoida külmikus. Kui parfüüme õigesti hoida, võib see aastaid vastu pidada. Parfüümis olevad õlid ja kemikaalid on õrnad ning võivad laguneda, kui parfüüm on näiteks liialt sooja koha peal. Kui elad soojas kliimas, hoia parfüüme külmikus, sel viisil säilivad need kauem. Jahedad ja pimedad paigad on parfüümide jaoks ideaalsed, miski ei tapa parfüümi kiiremini kui otsene päikesevalgus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles