Tõeliselt õnnelike paaride suurimad seksisaladused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled juba mõnda aega püsisuhtes olnud, siis ilmselt tead, et suhte hoidmise nimel tuleb tülitseda õiglaselt, anda partnerile aega üksiolekuks (ja võtta seda ka endale), hoiduda tema halvustamisest ja palju muudki. Kas tead sedagi, mida õnnelikud paarid magamistoas teisiti teevad?

Redbook küsis nõu abielunõustajatelt ja seksuaalterapeutidelt, kuidas partneriga lähedasem olla ja seda lähedust hoida, et suhe püsiks värske ja erutav.

Nad tegelevad sellega. Aktiivselt.

Selleks, et abielu oleks hea, ei pea seksima iga päev, ega ka mitte kuus päeva nädalas. Siiski ei saa üle ega ümber faktist, et seksuaalelu peab olema regulaarne, kinnitab doktor Tina Tessina. Seksipõua vältimine on hädavajalik, sest tervislik seks ei lase mehel ja naisel teineteisest kaugeneda. Kui seksitakse väga harva, tekib suhtes tühimik ja teised inimesed hakkavad tunduma atraktiivsematena. Tessina selgitusel on regulaarne seks eriti oluline meestele.

«Üks peamisi viise, kuidas mees tunneb oma partneriga lähedust, on seksuaalne lähedus, intiimsus,» lisab doktor Laura Berman. «Kui kehalisest lähedusest jääb vajaka, on mees ka vähem romantiline, mille tõttu võib omakorda naise libiido hääbuda, ning alguse saab õel nõiaring.»

See aga ei tähenda, et nädala või paari nädala pikkune seksipaus peaks stressi tekitama. Mõnes väga heas suhtes seksitaksegi ainult iga kahe nädala tagant. Oluline on see, et mõlemad partnerid oleksid rahul. Kui aga seksitakse vähem kui kord kuus, tuleks partneriga rääkida, kas ehk kumbki teist sooviks seda tegelikult rohkem.

Nad puudutavad teineteist ka niisama.

Ei, nad pole need tüütud edvistajad, kes lihaleti ootejärjekorras teineteisele keelt kõrva ajavad. Aga nad on sellised, kes võivad teineteist täiesti ilma põhjuseta kallistada, ajaviiteks teineteist masseerida ja kodus teleka ees ameleda ilma, et peaks tundma kohustust selle järel magamistuppa suunduda. «Puudutamisel on viis erinevat astet ja parimates abieludes praktiseeritakse neist vähemalt nelja,» ütleb doktor Barry McCarthy. «Paljudel paaridel on vaid kaks läheduse väljendamise meetodit: seks või mitte midagi. Ja kui ongi nii, siis enamasti jääb peale «mitte midagi». Miks? Kui suudlusele või õlamassaažile järgneb alati seks, siis võib olla, et partnerid hakkavad teineteise puudutamist vältima, kui nad vahekorda ei taha.»

Sellise olukorra vältimiseks soovitab McCarthy partnerit puudutada ka siis, kui seksiks tahtmist pole. Hiljem on vahekord tunduvalt parem, sest puudutused on loomulikud ja siiramad. Kui päeva ajal teineteist natuke puudutada, on õhtul vahekord intensiivsem. Samas püsib lähedustunne ka nendel vältimatutel õhtutel, kui tunned, et oled seksiks kas liiga stressis või väsinud.

Nad harrastavad leppimisseksi.

Andestamisseks pole ehk hullutavalt kirglik, kuid paaridel, kes on sellega harjunud, on oma eelis. Tessina sõnul on väga oluline olla füüsiliselt lähedane ka rasketel aegadel, sest see ongi võtmeks, kuidas armastust hoida. Nn leppimisseks aitab lahkarvamusi klattida, teinekord ajab sama asja ära ka niisama kaisutamine ja suudlemine. Kui te olete tülis, aga sa sellest hoolimata puudutad oma kallimat, annad talle väga võimsal mitteverbaalsel moel teada, et kuigi teil on eriarvamusi, pole teie armastus ohus. Ühtlasi on nõnda hea riidlemisi kõrvalseisja pilguga vaadata ja mõista, kui tühised need tegelikult on.

Nad ei karista teineteist seksist loobumisega.

Hoiatus! Viha väljendamine seksist loobumisega mõjub seksuaalelule laastavalt. Seks ei ole kaup, see on kahe inimese armastust väljendav koostöö. Kui sellest saab osa paari võimuvõitlusest, tekitab see nii suurt vastumeelsust, et varsti ei taha kumbki partneritest üldse seksida. Järgmine kord, kui kallim läheneb sulle, aga sa oled millegi pärast pettunud või tige, siis räägi suu puhtaks. Seks jäta mängust välja.

Nad ei eelda hollywoodlikku seksi.

Küllap oskavad kõik ette kujutada filmilikku stsenaariumi: küünlad põlevad, kõlab mahe muusika ja paarike saavutab tipu üheaegselt, vajudes lummatuna luksuslikele siidlinadele. Ainus probleem on, et päriselt ei juhtu seda peaaegu kunagi. Paarid, kes oskavad teineteist väärtustada, ei hakka midagi sellist ootamagi. «Kui te elate koos, teil on kaks last, kaks tööd jne, siis läheb teil ikka väga hästi, kui te korra kuus seksite nii nagu Hollywoodi filmis,» räägib McCarthy, kelle sõnul on see täiesti normaalne, et õnnelikus suhtes umbes 15 protsendil vahekordadest pole hea kas ühel või isegi mõlemal partneril. Põhjuseks võib olla kas liigne kiirustamine, füüsiline ebamugavus või see, et ei jõuta orgasmini. Õnnelikud paarid mõistavad seda ja ei arva kohe, et midagi on suhtel viga. Samuti ei lükka nad seksi edasi millegi imelisema ootel. Kui on kehv tuju, saab ikka seksida. 

See ei tähenda, et nad «erilist seksi» ei tahaks.

Väga tore, kui teil on harjumus tähtpäevade puhul midagi erilist teha ja teineteist pikemalt nautida. Oma suhtele teed aga suure teene, kui teil on neid erilisemaid seksikordi veel paar korda aastas. Bermani sõnul hoolitsevad õnnelikud paarid selle eest, et neil oleks romantilisi seksiseiklusi. «Mitte selle pärast, et romantiline seks liidaks rohkem, kuid žest ja lisapingutus on see, mis näitab, et hoolid jätkuvalt oma kaaslasest,» nendib ta ja toonitab ka mitmekülgsuse tähtsust hea seksuaalelu juures. «Viimased uuringud on näidanud, et rahuldava seksuaalelu oluliseks komponendiks on seikluslikkuse tajumine.»

Romantiline seiklus paneb hormoonid möllama. Selle efekti võib esile kutsuda igasugune uudsus – uued voodilinadki (kas kodus või hotellis), uus poos vms. Kui tahad oma suhtesse vunki lisada, plaani nädalavahetuseks eriline väljasõit.

Nad teavad, mis teeb eriti lähedaseks.

Selleks on lihtne nipp – tuleb orgasmi ajal teineteisele silma vaadata. «Sel hetkel ollakse eriti haavatavad ja nõnda saab suhtesse väga palju lähedust lisada,» sõnab Berman, kelle sõnutsi ei saa sellega hakkama paljud kaugsuhtes olijad.

Nad teavad, kuidas ka koerakakat korjates kirge hoida.

Üks kõige raskemaid asju püsisuhtes on igapäevaste toimetuste kõrvalt, näiteks pärast arvete maksmist, abikaasale ikka seksikas olla. Edukatel paaridel õnnestub see imelihtsalt. Neil on tekkinud oma võtted ja märguanded, kuidas ühest rollist hetkega teise astuda. Näiteks võib olla mehel komme pärast laste magamapanekut end diivanil välja sirutada, et saaksid tema kaissu pugeda. Või klõpsid sina pulti ja ütled kelmikalt: «Telekast ei tule täna mitte midagi. Huvitav, mida küll selle vaba ajaga pihta hakata?»

Nad on lustlikud.

Superpaaridel on loomulikult tülisid nagu ka teistel, kuid igapäevaselt on nad enamasti lõbusad ja teevad palju nalja. Mängulisus on kire eeltingimus. «Jagatud huumor on väga intiimne,» selgitab Tessina, «sest see näitab, et te mõistate teineteist ja saate aru, kuidas kumbki mõtleb.» Tugev kirg on lustiga oluliselt seotud – naljatamine ongi üks flirdi vorme.

Nad harrastavad kähkukaid.

Kiire seks võib olla väga hea. «Kähkukad on olulised, sest need on tõhusad. Kellelgi pole aega tundide viisi armatsemiseks,» teab Tessina. Mõnikord on kähkukad ainus võimalus, kuidas üldse seksida, kui on väga kiire aeg. Miks siis mitte seda võimalust kasutada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles