Kodused vahendid katkiste juukseotste vähendamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi juuste lõikamist peetakse kõige paremaks mooduseks katkistest juukseotstest vabanemiseks, ei saa alati kääridega juuste kallale asuda, kui juukseotsad on katki. Õnneks saab teatud koduste vahendite abil katkiseid juukseotsi ravida.

Õlimassaaž

Õli kasutamine juuste ja peanaha masseerimiseks taastab juuste loomuliku niiskuse. Kookos-, oliivi- või mandliõli on kasulik, kui juuksed on liiga kuivad. Vali neist üks või tee neist õlidest segu, mida oma peanaha masseerimiseks kasutada. Õli võib ka terveks ööks juustesse jätta, et juukseid ravida. Hommikul pese siis juukseid õrna šampooniga.

Munamask

Munas on palju valke ja rasvhappeid, mis ravivad katkisi otsi. Lisaks muudab muna karvanääpsud tugevamaks. Selleks, et teha juustele munamaski, sega munakollane kolme lusikatäie oliiviõli ja ühe lusikatäie meega. Kanna mask niisketele juustele ja lase 30 minutit mõjuda. Seejärel pese mask hoolikalt välja. Munamask ravib katkisi juukseotsi, muudab juuksed siledamaks ja vähendab juustepusasid.

Banaanimask

Banaanis on palju looduslikke õlisid, kaaliumit, rauda, tsinki ja A-, C- ning E-vitamiini. Banaani kasutamine juuste raviks taastab juuste elastsuse ja vähendab juukseotste katki minemist. Banaanimaski tegemiseks sega kokku üks küps banaan, kaks lusikatäit maitsestamata jogurtit, natuke roosivett ja sidrunimahla. Kasuta segu tegemiseks kannmiksrit. Seejärel kanna mask juustele ja lase umbes tund aega mõjuda. Pese mask hoolikalt juustest välja. Mask parandab juuste niiskust ja muudab juuksed pehmemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles