Millist rasestumisvastast meetodit naistearstid ise kasutavad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antibeebipillid ei kaitse suguhaiguste eest.
Antibeebipillid ei kaitse suguhaiguste eest. Foto: SCANPIX

Uus huvitav uuring selgitas välja, et naissoost arstid ja teised meditsiinitöötajad, kes on seotud seksuaaltervisega, kasutavad suuremalt jaolt ise raseduse ärahoidmiseks emakasiseseid vahendeid.

Uuringus osales 550 naist, kes tegelevad naiste seksuaaltervisega - sünnitusabiarstid, günekoloogid, ämmaemandad ja õed. Tulemusi võrreldi tavaliste naiste eelistustega, mis olid varasemalt selgeks tehtud 2006.-2010. aastal samas vanuste naiste seas, vahendab Huff post.

550 tervishoiutöötajast kasutas rasestumisavastast vahendit 335 naist, kellest 40 protsenti oli valinud emakasisese vahendi. Tavaliste naiste seas kasutab seda ligikaudu kuus protsenti.

«Teoreetiliselt oleme me selles vallas kõige haritum inimrühm,» märkis doktor Ashlesha Patel, kes oli üks uuringu läbiviijatest. «Ja arvestades tausta… eelistame me kõige efektiivsemaid meetodeid,» sõnas ta.

2 protsenti meditsiinitöötajatest oli valinud raseduse vältimiseks implantaadi, mis paigutatakse naisele naha alla, kust see eritab organismi teatud hormoone. Vaid 12 protsenti neist eelistas rasestumisvastaseid tablette, kuigi tavaliste naiste seast tarbib neid 21 protsenti.

Pateli selgitusel on emakasisesed vahendid rasedusest hoidumiseks kõige efektiivsemad. Pillid ei ole nii tõhusad, sest sageli naised unustavad neid õigeaegselt võtta, mistõttu jääb igal aastal soovimatult rasedaks umbes 9 protsenti kõigist rasestumisvastaste tablettide tarbijatest. Kõige ebaefektiivsemaks rasestumisvastaseks meetodiks peetakse kondoomi, mille väärkasutuse tagajärjel jääb aastas lapseootele umbes 18 protsenti naistest, kes eelistavad raseduse ärahoidmiseks kasutada kondoomi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles