Kaheksa fakti petjate kohta, mida sa enne ei teadnud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi petmist on raske üheselt defineerida, sest erinevate inimeste jaoks tähendab petmine erinevaid asju, on fakt see, et petjad eksisteerivad ja tekitavad tavaliselt palju rohkem probleeme, kui asi väärt on. Petmine võib olla seks või ka suudlus võõra naisega, see pole oluline, sest reetmine on reetmine.

Your Tango pani kirja kaheksa huvitavat fakti petjate kohta, mida paljud inimesed ei tea.

Need, kes petavad, on tõenäolisemalt rock'n'roll'i fännid. Teadlased on kindlaks teinud, et 41 protsenti petjatest eelistavad rokkmuusikat. 16 protsenti petjatest naudivad popmuusika kuulamist, 11 protsenti armastavad kantrimuusikat ja 7 protsenti klassikalist muusikat. Kõige vähem meeldib petvatele inimestele räppmuusika.

Kui naine petab, siis on suhe ikka väga halvaks läinud. Pikka aega arvati, et mehed on need, kes rohkem petavad. See ei vasta tõele, sest ka naised otsivad kõrvalsuhteid. Erinevad on aga põhjused, miks naised ja mehed rahuldust mujalt otsivad. Kui meeste jaoks mängib rolli pigem füüsiliste vajaduste rahuldamine, siis naise jaoks on tähtsam emotsionaalne pool. Ja kui sa oma suhtest emotsionaalset rahuldust ei saa, siis võib selle suhte põhimõtteliselt lõppenuks pidada.

Petvad inimesed on tegelikult oma suhetes õnnelikud. Petmine ei tähenda tingimata seda, et inimene on oma armusuhtes õnnetu. Tegelikult on kindlaks tehtud, et kõrvalsuhteid otsivad inimesed on oma suhetes või abielus õnnelikud ega taha partnerist lahku minna. 56 protsenti petvatest meestest ja 34 protsenti petvatest naistest tunnistas ühe uuringu käigus, et nad on oma suhetega rahul. Nad petavad, sest nad lihtsalt saavad seda teha.

Petvad inimesed muutuvad armusuhtes «vallatumaks». Suhteeksperdid on täheldanud, et kui mees või naine on lisaks oma suhtele ka kõrvalsuhtes, siis muutub ta oma pärispartneriga koos olles vallatumaks. Sinule võib ju tunduda, et kallim on ehk lihtsalt talveunest ärganud, kuid tegelikult võib asi olla hoopis muus...

Naised petavad tõenäolisemalt ovulatsiooni ajal. UCLA teadlane dr Martie Haselton ütles: «Avastasime, et naised tundsid võõraste meeste suhtes kõige suuremat ligitõmmet just siis, kui nende viljakus oli kõige suurem. See tähendab siis ovulatsiooni ajal ja paar päeva enne seda.» Lisaks tunnevad naised end kõige seksikamalt siis, kui nende keha on valmis järglasi tootma, seega meestel tasuks olla ettevaatlik.

Mehed võivad petta selleks, et oma abielu «parandada». See võib tunduda kui kõige jaburam asi maailmas, kuid on kindlaks tehtud, et kui mees armastab oma naist, siis võib talle tunduda, et kui ta läheb rahuldust otsima suhtest väljastpoolt, võib ta oma abielu päästa.

Tavaliselt petetakse kellegagi, keda juba varem teatakse. Võib olla lohutav mõelda, et kui partner sind petab, siis vähemalt on see tühine üheöösuhe võõraga, aga tuleb välja, et petjad murravad pigem kodu lähedalt. Kõige tüüpilisem on nimelt see, et ollakse kõrvalsuhtes mõne kolleegiga. Uuringud on näidanud, et koguni 85 protsenti afääridest saab alguse töö juures, sellele järgnevad suhted sõprade ja naabritega.

Petvad inimesed tahavad tegelikult vahele jääda. Kujuta ette, milline koorem see on, kui pead niivõrd tõsist asja pidevalt varjama! Häbitunne, salatsemine, hirm. Sellest tulenevalt polegi niivõrd raske hoomata, miks paljud petjad tahavad vahele jääda. Browni ülikooli professori Scott Haltzmani sõnul võivad mõned petjad lausa lavastada olukorra, kus abikaasa satuks neile peale. Põhjus võib olla selles, et inimene tahab kõrvalsuhte lõpetada, kuid ei tea, kuidas seda teha.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles