Liisa Pakosta: lapse kasvatamise õpetus võiks olla kooliprogrammis

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta
Liisa Pakosta Foto: Liis Treimann / Postimees

Poliitik ja viie lapse ema Liisa Pakosta jagas ajakirjale Naised oma emaks olemise kogemusi ja mainis seejuures ära huvitava mõtte, et laste kasvatamisest võiks rääkida juba koolis.

Kui Liisa Pakosta sai esimese lapse emaks, avastas ta ühtäkki, et maailm muutus palju toredamaks ja mõttekamaks kohaks. Tagantjärele on ta mõistnud, et paljude asjade pärast muretses ta täiesti ilmaasjata, kuid sellest sai ta aru alles kolmanda-neljanda lapse sünni järel.

«Ausalt, lapse kasvamise ja kasvatamise õpetust võiks kooliprogrammis natukenegi olla, oleks kõikidel lapsevanematel esimese-teise lapsega palju kergem,» märkis ta. «Esimese lapse mähkimist õppisin näiteks oma vanaema eestiaegsest kooliraamatust.»

Pärast esimese lapse sündi tundus pereemale, et kedagi teist pole võimalik nii palju armastada. «Suur üllatus oli iga järgmise lapse sünniga tõeks saanu, et sama üüratu palju armastust mahub veel juurde ja juurde.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles