Hannes Hermaküla: väide, et mees pole perest huvitatud, on täiesti jama

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hermaküla
Hannes Hermaküla Foto: Liis Treimann / Postimees

Telemees ja paarisuhtekoolitaja Hannes Hermaküla ütles ajakirjale Naised, et eile toimus konverents «Tahan last, aga normaalset meest ei ole!» reaalse vajaduse pärast, et öelda välja, mida paljud mõtlevad ja tunnevad. 

«Mina isiklikult ütlen, et mismoodi ei ole normaalseid mehi, halloo?! Naised defineerivad normaalse mehe enda vaatevinklist – kui normaalne mees peaks olema prints valgel hobusel, siis ehk Eestimaal pakutav materjal ei vasta sellele kuvandile? Mina arvan küll, et Eestimaa mehed meie ümber on täiesti pädev mehematerjal,» sõnas ta.

Hermaküla peab enda sõnul täielikuks jamaks väidet, et mees ei ole perest huvitatud. «Kui küsida, milline on normaalne mees, on minu isiklik arvamus, et normaalne mees armastab oma naist ja laste ema, hoolitseb tema eest ja teeb kõik, et lapsed saaksid koos üles kasvatatud. Samas ei saa me nõuda, et mees hakkaks naiseks, kannaks samasuguseid sotsiaalseid oskusi nagu naine,» leidis ta. «Mehe roll on tänapäeva ühiskonnas muutunud rohkem kui naise oma, tal ei ole nii lihtne uut mitmekülgset rolli leida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles