Seitse põhjust minna matkale

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Häbiväärne, kuidas suureks saades mõned mõnud sootuks ununeda võivad! Lihtsalt niisama heast peast matkale ei kisu, sest sehkendamist näib olevat liiga palju. Ja ebamugav on ka! Miks magada metsas käbimadratsil kui kodus ootab lai ja mõnus voodi?

Tuleta meelde matkatarkuseid. Vajutad nuppu ja kohv vuliseb sulle tassi. Toidu valmistamiseks pole enam sugugi puupliiti vaja... Mugav, eks? Aga kas sa oskad teha lõket? Panna telki üles? Kas sinu laps oskab seda Päris omapäi igaks juhuks eksperimentaalset ellujäämise laagrit oma perekonnale teha ei tasu, kuid elementaarsemaid oskuseid võiks isegi meelde tuletada. Lisaks aitab see väärtustada seda, et tänapäeval on oma igapäevaelu võimalik korraldada lihtsamini, kirjutab Ooolala moeblogi.

Ei ole olemas halba ilma, on ebasobiv riietus. Jah, see on klišee, kuid see on tõsi. Eriti Eestis, kus eriti ekstreemseid ilmaolusid tuleb ette harva. Kui sul on riided-jalanõud, mis on vastavad ilmale, lasevad õhku läbi ning ei kisu ega pigista, on võimalik nautida ka matkamist ka vihmase ilmaga.

Matk lähendab meeskonda. Ükskõik, kas me räägime töökaaslastest või klassist või perekonnast, sellistes situatsioonidest pole üksteisest kuskile pääsu. Jah, see võib tuua teises esile ootamatuid külgi, kuid konfliktide järel olete te üksteist paremini tundma õppinud ning oskate üksteisega paremini arvestada.

Pole midagi paremat kui ärgata värskes õhus. Me puhkame end oluliselt paremini välja, kui me viibime värskes ja jahedas õhus. Ja üldse, kas saaks olla paremat algust hommikule kui linnulaul ja värske õhk?

Avasta oma kodumaad. Matkamine on tehtud ülimalt lihtsaks ja turvaliseks - RMK on märkinud maha sadu kilomeetreid matkateid ja rajanud ohtralt telkimisplatse. Kuigi meie riik on ülimalt väike, on täiesti uskumatu see kui eriilmeline on meie loodus.

Lülita end välja. Seda nii otseses kui kaudses mõttes. Matkale minek on oma tavapärasest keskkonnast eemaldumine - su ümber pole su harjumuspärast kodu või töökohta, sa saad neist puhata. Samuti on see võimalus puhata Facebookis ja kõikidest teistest interneti-imedest.

See teeb sulle head. Liikumine ja värske õhk on head sinu tervisele, parandavad su enesetunnet ning isegi toit maitseb matkal hoopis paremini kui kodus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles