Helle Meri: eesti naise enesehinnangul pole praegugi häda midagi

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helle Meri
Helle Meri Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eesti Vabariigi endise presidendi Lennart Meri proua Helle Meri avaldab Eesti Naise juubelinumbris arvamust, et meie naiste tugevus peitub oskuses igas olukorras toime tulla ja tagasihoidlikul moel suurt juttu tegemata teisi inimesi aidata.

Helle Meri selgitusel pole eestlannade enesehinnangul häda midagi ning selleks, et innustada naisi poliitikas ja juhtimises rohkem sõna võtma, võiks neid rohkem toetada. «Kui kellelgi seda hinnangut pisut vähem, saab seda hea sõnaga kohe parandada, üksteist on alati parem toetada. On naisi, kes ei taha kõrgetele ametikohtadele ja on õnnelikud oma pere ja lähedastega, hoolitsedes nende ja oma ümbruskonna eest. See on suur ja tähtis töö olla hoidja… oma kodu ja koduste hoidja,» märgib ta.

Seevastu on Meri sõnul ka neid naisi, kes tahavad teha nii, nagu ütleb laulusalm: «Üle aia tahtsin ma ta kombel vaadata.» «Need naised teevad tähtsat tööd oma maa ja rahva heaks ja olgu neil selleks palju jõudu ja toetust,» soovib ta.

Presidendiproua soovitab eesti naistel olla oma lähedaste vastu hea, sest see on parim heategevuse vorm. «Inimesed, keda võid toetada, kui neil vaja on, peavad seda kõrges hinnas. Tähtis on see, et eri põlvkonnad rohkem läbi käiksid. Õppida on noortelt ja õppida on vanematelt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles