Merlyn Uusküla: kui naine on tugevam pool, ei mahugi tema kõrvale mehelik mees

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merlyn Uusküla
Merlyn Uusküla Foto: Tiit Mõtus

Merlyn Uusküla rääkis ajakirjale Naised, et nägi Prantsusmaal elades, kui andunult sealsed mehed naiste eest hoolitsvead. Võõrsil veedetud aasta pani teda suhete üle pikemalt järele mõtlema ja nüüdseks on ta mõistnud, et talle meeldib olla õrnem, naiselikum.

Merlyni selgitusel on töö koht, kus naine võib olla maskuliinsem ja ennastkehtestavam, kuid mehe ja naise suhtes nii ei saa. «Tugevatele meestele meeldivad tegelikult õrnad naised,» selgitas ta. «Mehe ja naise suhted on nagu pusle – kui üks pool on pehmem, on teine pool tugevam. Kui naine on võtnud selle rolli, et ta on tugevam pool, ei mahugi tema kõrvale mehelik mees ära. Siis tõmbab ta oma ellu pehmeid mehi.»

Nentides, et muidugi pole kõik suhted mustvalged, selgitas Merlyn lisaks, et kui naisel on olnud mitu suhet sama tüüpi meestega, võiks ta mõelda, miks see nii on. Ehk on põhjus naises endas, et ta meelitab endale ligi mehi, kes on pehmed või ei saa oma eluga hakkama? «Kui oled ikka ise kindral-sõdur ja paned pah-pah-pah! kõik pauguga paika, ei näe sind ükski oma mehelikkust läbi hoolitsuse teostav mees ega tule su kõrvale kah,» ütles ta. «Naine peab ise olema naine, siis saab mees olla temaga mees. See on minu sõnum.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles