Millised kodutööd tekitavad suhetes kõige rohkem vaidlusi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Samsung Electronics UK viis läbi küsitluse, mille käigus selgus, et teatud kodutööd tekitavad peaaegu igas suhtes mingil määral vaidlusi. Millised on kõige suuremaid vaidlusi tekitavad kodutööd?

Kes maksab arved? Naisele meeldib, kui kodus on tõeliselt soe ja ta keerab alati toatemperatuuri juurde. Mees eelistab aga seda, et tuba oleks jahe ja süüdistab naist, et küttearve on liiga suur. Samas on mees see, kes jätab oma sülearvuti ööseks vooluvõrku, kuid elektriarve üle ei tohi naine nuriseda, kirjutab femalefirst.co.uk.

Kes viib prügi välja? Kui mees käib tööl, siis eeldatakse, et söögitegemine, koristamine, pesu pesemine ja triikimine on naise ülesanded. Kuna prügi koguneb ka reeglina köögis, võib seda nimetada köögipõhiseks kodutööks ja kuna köök on naise vastutusala, peaks naine prügi välja viima. Õige?

Kes peseb pesu ja koristab? Mees tekitab täpselt sama palju musta pesu ja ajab kodu segamini kui naine ja lapsed. Ent millegipärast arvatakse ikkagi, et pesu eest peaks vastutama naine. Miks? Ja kui naine palub mehel mõne toa ära koristada, tuletab mees seda talle lõputult meelde ja nurub pere ning sõprade ees kiitust selle eest. Aga kas mees naist kiidab, kui naine kodu korda teeb?

Kes valmistab söögi? Jällegi tulevad mängu stereotüübid - kuna naise koht on köögis, on see ainult loomulik, et tema valmistab ka kõik söögid. Tegelikult võiks see olla ju nii, et söögi teeb see, kes esimesena õhtul koju jõuab.

Kes ronib voodist välja, et laetuli kustutada? Naine võib ju lülitile lähemal olla, kuid mees tuli viimasena voodisse. Kes selle tule siis lõpuks ära peaks kustutama? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles