Kõige levinumad vead, mida naised meestega teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned vead, mida naised meestega suhetes olles teevad, on niivõrd tüüpilised, et neist võiks reeglite raamatu kirjutada, et kõik naised teaksid, mida võiks vältida. Kahjuks pole aga suhtes kehtivaid reegleid kuskile üles kirjutatud, seega peab igaüks oma kogemustest õppima ja asju ise järgi proovima.

Ometi võiksid naised teada, milliseid vigu ei tasuks meestega teha. Siin on mõned näited, kirjutab The Stir.

«Mina suudan teda muuta.»

Kuigi levinud ütluse järgi inimesed ei muutu, ei taha paljud seda uskuda. Eriti neil kordadel, kui meie ellu satub keegi, kes meie arvates vajaks muutuks. Ütleme endale: «Ta pole end muutnud, sest enne mind pole keegi teda tõeliselt mõistnud» või «kui ma teen tema heaks kõik, siis ta tahab end ise muuta» jne. Tõenäoliselt ei juhtu seda aga kunagi. Mitte, et inimesed ei muutu, muutuvad küll. Aga sina ei saa neid sundida muutuma. Hea reegel, mida järgida, on see: kui sa tead, et mees on järgmised 50 aastat TÄPSELT samasugune nagu praegu, kas tahaksid temaga koos olla/abielluda? Ilmselt on vastus eitav, seega tee omad järeldused, milline võiks olla su järgmine samm.

«Mina olen kindlasti erand.»

Palju on selliseid juhtumeid, kus naine astub suhtesse mehega, kel on täiesti kohutav romantiline ajalugu. Mehe eelmised suhted on läbi saanud sellepärast, et mees on alati oma naist petnud. Uus naine usub, et temaga seda ei juhtu, tema vastu on mehel kindlasti sügavamad tunded. Kuni ühel päeval see siiski juhtub. Naine uskus küll seda, et «meil oli nii ilus suhe, ma poleks eales arvanud, et ta mulle nii teeks» või et «ta pettis küll oma naist, aga see juhtus kümme aastat tagasi!».

Naised ei kuula.

Väidetakse, et mehed on kinnised, kuid tegelikult tuleb neid vaid kuulata. Mehed võivad suhete alguses väga avameelsed olla. Kui mees ütleb: «Ma tahaksin abielluda, kuid minu arvates on raske leida kedagi, kellega ma tõesti hästi kokku sobiks», siis naine kuuleb tavaliselt ainult seda, et mees tahaks abielluda. Naise ajju ei jõua see, et mehel on raske leida «õiget kaaslast ja ta on veendunud, et asi pole temas.»

Naised annavad meestele punkte selle eest, kui mees on «aus».

Kui mees räägib sulle ausalt oma probleemidest, majanduslikest raskustest või sõltuvusest, siis naised kipuvad mõtlema nii: «Oh, ta on minuga nii aus, see tähendab kindlasti seda, et meie suhte ajal ta selliste rumalate asjadega enam ei tegele.» Naised ei taha uskuda, et mees võib tegelikult oma käitumist ette ennustada. Ent mehed «hoiatavad» naisi sageli hea põhjusega: nad tahavad näha, kas naine jääb nende kõrvale ka pärast seda, kui on kuulnud sellest, et eelmistes suhetes on mees petnud, tal on raskusi töökohtade hoidmisega või tal on probleeme narkootikumidega. Kui naine jääb mehe kõrvale, siis mehel on vähemalt teadmine, et ta on naist eelnevalt hoiatanud.

«Ta jätab minu pärast oma naise maha.»

See on niivõrd klassikaline viga, et on raske uskuda, et mõned naised on selles veel tänapäeval veendunud. Kuigi lahutuste arv on tänapäeval suurem kui varemalt, otsib mees kõrvalsuhet ilmselt seetõttu, et ta tahab ühe naise asemel olla suhtes kahega. Kui mees tõotab sulle, et jätab oma naise maha, siis kui suurt kahju saab see teha, kui sa kõnnid minema ja ütled talle, et ta helistaks sulle, kui lahutus on lõplik? Kui sa meeldid talle, siis peaks selline ultimaatum protsessi ju kiirendama.

«Abielu ja/või lapsed kindlasti muudavad teda.»

Mõne mehe puhul on see tõesti nii, kuid on äärmiselt naiivne uskuda, et abielu või laste saamine muudab kõiki mehi. Veelgi enam, kui tegemist on agressiivse mehega, siis on naise elu raseduse ajal suuremas ohus kui enne. Ja mehed, kes on eelnevalt petnud, petavad pärast abiellumist veelgi suurema tõenäosusega. Kui mees petab sind, siis võib põhjuseks olla see, et ta kardab pühendumist ja kasutab teisi naisi, et sind eemale hoida. Abiellumine vaid suurendab tema hirmutunnet ja tahtmist petta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles