Millised tervisehädad võivad voodielu mõjutada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Regulaarset seksi seostatakse sageli hea tervisega. Teisest küljest võib aga juhtuda, et mõne tervisehäda tõttu on su seksiisu vähenenud.

Kui oled stabiilses suhtes ja märkad, et su voodielu pole enam niivõrd aktiivne kui varem, pane tähele oma tervist, sest mõned terviseprobleemid võivad olla seksiisu puudumises süüdi, kirjutab healthmeup.com.

Hormoonid on tasakaalust väljas

Testosteroon, östrogeen, oksütotsiin ja mõned hormoonid veel mõjutavad meie libiidot ja seksuaalelu. Kui hormoonid on tasakaalust väljas, siis see võib häirida keha normaalset talitust, ühtlasi võib seetõttu väheneda seksiisu. Selle parandamiseks tasuks meestel külastada uroloogi ja naistel günekoloogi.

Südametervis

Üks kõige varasemaid südamehaiguse märke võib olla see, kui mehel on raskusi erektsiooni saavutamisega. Südamehaigused võivad põhjustada ka üldist väsimust ning vähendada huvi paljude aktiivsete tegevuste suhtes, kaasa arvatud seks.

Depressioon

Depressiooni tõttu võib inimene kaotada huvi tavapäraste asjade vastu. See annab tunda ka magamistoas, sest depressioonis ja masenduses inimesed tahavad vähem seksida. Kui märkad, et sul esineb depressiooni ja seksuaalelu on seetõttu vähem aktiivne, siis peaksid pöörduma perearsti poole, kes oskab sind edasi suunata.

Unepuudus

Teadlased on kindlaks teinud, et mitterahuldava seksi ja unepuuduse vahel eksisteerib tugev seos. Unepuudus võib mõjutada energia taset ja seetõttu on inimene väsinud. See mõjutab omakorda libiidot ja huvi seksi vastu. Selleks, et voodielu oleks normaalne, tasuks korralikult magada.

Kroonilise väsimuse sündroom

Kroonilise väsimuse sündroomi iseloomustab see, kui inimene on pidevalt väsinud, kuigi pole midagi väsitavat teinud. Taolised väsimusperioodid võivad kesta väga pikalt. See mõjutab kehas mitmeid asju, muutes näiteks liigesed valulikuks, kurgu käredaks, tekitades peavalu, kurnatust ja seksiisu puudumist. Kui taipad, et seksiisu puudumisega ilmnevad sul ka teised sümptomid, siis võib tegemist olla kroonilise väsimuse sündroomiga. Konsulteeri oma arstiga, et leida probleemile lahendus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles