Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kõigile nahatüüpidele sobiliku näokreemi baasretsept

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Foto: SCANPIX

See retsept on aluseks kuumtöötlusega kreemide valmistamisel. Tulemuseks on kreem, mis sobib ideaalselt normaalse naha esmavajaduste rahuldamiseks. Kui sinu nahatüübile sobiks pigem rikkalikum ja suurema rasva-, niisutajate või vitamiinisisaldusega kreem, siis lisa selleks vajalikud koostisained kreemile lõpus, kui see on juba valmis ning jahtunud, kirjutab Sensa

Koostisained:

  • 12 ml baasõli või võid (võib ka olla 1:1 vahekorras kombinatsioon mõlemast)
  • 5 tilka eeterlikku õli vastavalt nahatüübile ja kreemi kasutuseesmärgile
  • 5 g mesilasvaha või lanoliini (soovitavalt talvel, suvel tuleks pigem vältida)
  • 5 g emulgaatorit
  • 35 ml keedetud vett või hüdrolaati

Valmistamine:

1. Mõõda koostisained ja pane väiksematesse anumatesse valmis.

2. Sega vesivannil baasõli (või) ja emulgaator ning teises anumas soojenda vesi (hüdrolaat).

3. Jälgi, et ükski komponent ei läheks keema.

4. Kui mõlemas anumas olevad segud on saavutanud enam-vähem sama temperatuuri, vala kergelt segades vedelikufaas õlifaasi juurde ning sega väikese käsivispli või saumikseriga, kuni kreem omandab tihkema struktuuri.

5. Seejärel lisa kreemile eeterlikud õlid, vitamiinid, niisutajad ja looduslikud säilitusained, sega kõik uuesti hoolikalt mikseriga läbi ning vala klaaspurki.

6. Lase kreemil vähemalt tunnike seista ja jahtuda.

7. Sulge purk kaanega ja säilita külmikus.

Kõige tõhusam on see kreem puhtale ja kuivale nahale kantuna ning seda võib kasutada nii igapäevase meigi aluskreemina kui ka õhtuse une-eelse võidena. Külmikus säilib selline kreem kolm kuud.

Erinevatele nahatüüpidele sobilikest kreemilisanditest ja muudest nippidest saad edasi lugeda Sensa aprillinumbrist.

Tagasi üles