Naine otsis rikast meest: vaata, mida ärimees talle vastas!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Worthytoshare jagab huvitavat lugu sellest, kuidas ahne piiga sai varakalt mehelt ninanipsu. Nimelt postitas kena noor naine tutvumisportaali teate, et otsib omale rikast abikaasat. Selle peale sai ta ühelt finantssektoris töötavalt ärimehelt vastuse, mis pani teda loodetavasti järele mõtlema. 

Kirjutan siia ausalt, mida soovin. Olen 25-aastane. Ma olen väga ilus, mul on stiili ja hea maitse. Ma soovin abielluda mehega, kelle aastane sissetulek on 500 000 dollarit või rohkem. Võite öelda, et olen ahne, aga New Yorgis peetakse miljonidollarilist aastast sissetulekut keskklassile sobivaks.

Mul ei ole kõrged ootused. Kas siin portaalis on kedagi, kel oleks selline sissetulek? Olete te kõik abielus? Ma tahaksin teada, mida ma peaksin tegema, et sellise rikka mehega abielluda.

Nende seast, kellega ma olen käinud, oli kõige rikkam mees, kes sai aastas 250 000 dollarit palka. Mulle tundub, et see mu ülempiir. Kui on soov kolida New Yorgis heasse piirkonda, siis sellest ei piisa.

Esitan alandlikult mõned küsimused:

1. Kus tavaliselt rikkad poissmehed ringi liiguvad? (Palun pange kirja baaride, restoranide ja jõusaalide nimed ja aadressid.)

2. Millist vanusegruppi peaksin vaatama?

3. Miks on enamik rikaste meeste naised kõigest keskmise välimusega? Olen kohanud paari tüdrukut, kes pole ilusad ega huvitavad, aga on saanud omale rikka mehe.

4. Kuidas te otsustate, kelle te omale naiseks võtate, ja kes võib olla tüdruksõber? (Minu eesmärk praegu on abielluda.)

Preili Ilus

Filosoofiline vastus J.P. Morgani (finantsteenuste firma) tegevjuhilt

Tere, preili Ilus!

Lugesin su postitust suure huviga. Tõenäoliselt on palju sinusuguseid tüdrukuid, kes sooviksid samale küsimusele vastust. Lase ma analüüsin olukorda professionaalse investori pilgu läbi.

Minu aastane sissetulek on rohkem kui 500 000 dollarit aastas, mis vastab sinu nõuetele, seega ma loodan, et kõik mõistavad, et ma ei raiska siin teie aega.

Ärimehe seisukohast on sinuga abiellumine halb käik. Vastus on väga lihtne, las ma selgitan.

Pisiasjad kõrvale jättes on sinu soov vahetada «ilu» «raha» vastu. Isik A pakub ilu ja isik B maksab selle eest.

Siiski, siin on üks suur probleem, sest sinu ilu hääbub, aga minu raha ei kao ilma mõjuva põhjuseta. Minu sissetulek võib aasta-aastalt hoopis suureneda, aga sina ei lähe iga aastaga järjest ilusamaks.

Sellest tulenevalt ei ole see mulle majanduslikult otstarbekas, sest mina olen kallinev vara, kuid sina oled kulu tekitav vara. See on küll loomulik kulum, ent eksponentsiaalne kulum. Kui see on sinu ainus eelis, siis on see kümne aasta pärast kadunud.

Wall Streeti väljendeid kasutades on igal kaubal oma positsioon, ka sinuga käimisel on oma «kaubanduspositsioon». Kui kaubandusväärtus langeb, müüme me selle edasi, sest seda pole mõtet kaua käes hoida – sama kehtib ka abieluga, mida sa soovisid. Võib-olla on õel seda öelda, aga targem on iga kulu tekitav vara edasi müüa või välja rentida.

See, kelle aastane sissetulek on rohkem kui 500 000 dollarit aastas, pole loll. Sinusugustega me võime käia, aga naiseks ei võta. Ma soovitan sul loobuda mõtlemast, kuidas endale rikast meest leida. Ja muide – sa võid ise midagi endaga ette võtta, et nii palju teenida. Selleks on sul suurem võimalus, kui leida rikas loll.

Loodetavasti on sest kasu,

J.P. Morgani tegevjuht

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles