Seitse asja, mis ühendavad kõige huvitavamaid inimesi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Business Insider uuris ekspertidelt, kuidas olla meeldiv ja mõjukas inimene ning kuidas huvitavalt vestelda. Toetudes nendele andmetele leiti seitse peamist joont, mis iseloomustavad kõige põnevamaid inimesi.

  • Esiteks, ära ole igav

Inimesed ei saa enamasti ise hästi aru, kui nad muutuvad teistele tüütuks. Me kõik arvame, et oleme väga huvitavad. Kui sa oled otsekohene ja räägid tempokalt, siis on teistel raske ette heita, et su seltskond on igav. Mõnikord on aga vaja midagi pikemalt seletada, et jutt poleks liiga jäik. Selleks on üks lihtne nipp, mille abil mõista, kas kuulajad hakkavad tüdinema. Kui keegi ei esita sulle öeldu kohta enam ühtki küsimust, on aeg vakka olla või ise midagi küsida.

  • Kõige köitvamad inimesed on tihti head kuulajad

Muljetavaldavad inimesed on toredad, aga nad võivad tekitada ka suurt kadedust. Inimestele meeldib endast rääkida, aga häid kuulajaid napib. Lase teisel rääkida. See pakub neile suurt naudingut. Sa võid endast väga hea mulje jätta, kui räägid ise üsna vähe. Irooniliselt meeldivadki meile rohkem need inimesed, kes ise palju ei jutusta.

  • Räägi vestluskaaslase huvidest

Kui sa pole väga osav suhtleja, siis on sellest nõuandest palju kasu, sest see on lihtne ja otsekohene. Milleks vaevata end nuputamisega, mis võiks teisi huvitada? Küsi inimestelt, millega nad tegelevad ja mis neid huvitab. Seejärel räägi sellest. Kui oskad samal teemal kaasa rääkida, siis teeb ühine teema teid lähedasemaks. Kui teema on sulle võõras, lase vestluspartneril selgitada ja kuula huviga.

  • Kolm head lugu

Koomikud ei räägi laval sellest, mis sülg suhu toob. Nad on oma kava eelnevalt harjutanud. Samuti ei lähe sa tööintervjuule ettevalmistuseta. Sul võiks alati olla kolm head lugu, mida sa oled varem juba teistele jutustanud ja näinud, et need lood on meelelahutuslikud, huvitavad ja informatiivsed. Lisaks on hea teada, et inimesi huvitavad pigem lood teistest inimestest, mitte asjadest. Millegipärast on väga köitvad vestlusteemad, kus on kõmu, intriige, ja milles on juttu tõsieluseriaalidest. Inimkäitumine on huvitav, seevastu näiteks sinu uus nutitelefon sellist tähelepanu ei saa.

  • Ära unusta sarmi

Kõike ei saa sõnadega piiritleda. Mõnd inimest on väga huvitav kuulata, aga kui ta sõnad ümber jutustada, siis pole jutu sisu sugugi nii muljetavaldav. Kui sa räägid emotsionaalselt, siis sõnad määravad vaid 7 protsenti rolli sellest, mis edasi antakse. Palju olulisemad on hääletoon ja kehakeel. Naera kõva häälega, naerata, ole kirglik, liiguta oma käsi ja kohanda oma häält vastavalt vajadusele. Ära keskendu ainult sõnadele.

  • Huvitav koht

Kui sul on koosoleku või kohtingu asukoha suhtes sõnaõigus, siis vali mõni stimuleeriv paik, sest kontekst on samuti oluline. Üldiselt on inimesed laisad märkamaks, mis meid mõjutab. Uuringud näitavad, et mõnest muust allikast tulenev põnevus seostatakse nende inimestega, kellega koos ollakse. Isegi siis, kui nemad seda ei põhjusta. Miks on näiteks muusikud nii võluvad? Muusika ja publik stimuleerivad neid tundeid, mida seostame sisimas bändiga. Nõnda tekib kuulajas tihti kiindumus laulja vastu, kui muusika on väga sümpaatne.

  • Ja kõige olulisem: ela huvitavat elu

Kui sa ei vaata, loe ega mõtle teatud asjadele, siis sa nendest ka ei räägi. Huvitav elu ei pea olema sugugi kallis või keeruline. Liigu nende inimeste seltsis, kes on sinu meelest põnevad. Sõbrad, kellega sa aega veedad, mõjutavad dramaatiliselt sinu enda käitumist, tahad sa seda või ei. See, milliste inimestega sa läbi käid ja milliste gruppidega end seostad, määrab, milline inimtüüp sinust kujuneb. See põhimõte aitab sul ka välja arendada neid omadusi, mida pead enda meelest viimistlema – ole koos nende inimestega, kes juba on sellised.

Kui tahad olla ja näida huvitav, tuleb sul elada huvitavat elu. Selle poole püüdlemine on märksa rahuldustpakkuvam kui pelgalt hea mulje loomine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles