Kümme nõuannet, kuidas oma elu kolmekümnendates rohkem armastada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolmekümnendates muutub enesega rahulolu järjest olulisemaks. Tõenäoliselt muretsesid varem rohkem laste ja karjääri pärast ning unustasid, et ka enda vajadustele peab tähelepanu pöörama.

Selleks, et õpiksid endaga rahul olema ja naudiksid oma elu, jagab Huff Post häid näpunäiteid.

Lepi oma välimusega

See on väga vabastav tunne, kui harjud oma keha eripäradega. See ei tähenda, et sind ei võiks häirida hallid juuksekarvad või üleliigsed kilod, kuid sa peaksid keskenduma sellele, mis sulle enda juures meeldib. Kanna neid riideid, mis tekitavad hea tunde ja lepi asjadega, mida sa muuta ei saa.

Kontrolli oma tervist

Inimesed jätavad oma tervise väga kergekäeliselt tagaplaanile, kuid kui sa ei tunne end oma kehas hästi, siis kuidas saaksidki oma eluga rahul olla? Näiteks on oluline piisavalt magada. Ehk peaksid loobuma hilisõhtustest filmidest? Proovi mõnda aega magada iga öö 8 tundi ja vaata, kuidas su enesetunne paraneb. Kahtlemata mõjutab enesetunnet ka mõõdukas füüsiline koormus. Käi arsti juures ja kontrolli oma tervist, toitu mitmekülgselt, joo rohkem vett. Need lihtsad asjad aitavad sul leevendada ärevust oma keha pärast ja mõjutavad üldist enesetunnet.

Leia oma mantra

Keerulistel hetkedel võib olla abi sellest, kui saad omale mõttes korrata mõnd elutarkust, mis aitab maa peale tagasi tuua. Pole oluline, kust sa selle leiad või millega see seostub. Tähtsam on, mida see sinu jaoks tähendab. Rahustav meeldetuletus aitab meelerahu säilitada. Nüüd sa tead juba paremini, et sellised pingeolukorrad on mööduvad.

Leia põnev hobi

Leia hobi, kui sul seda veel pole. See võiks olla miski, mis stimuleerib sind nii vaimselt, füüsiliselt kui loominguliselt. Tähtis on, et sa seda siiralt naudiksid ja saaksid sellega tegeledes tõelist rõõmu tunda.

Inspiratsioon

Tänapäeval on inspiratsiooni leidmine lihtsamast lihtsam. Kui tahad, et miski sind esteetiliselt, vaimselt või loominguliselt mõjutaks, siis tee oma silmad lahti ja otsi seda. Usalda ennast ja talleta huviäratavaid asju oma arvutisse. Tee põnevatest asjadest telefoniga pilti ja hoia neid asju eraldi kaustas, et vajadusel pilk peale visata. Veelgi parem, loo ise midagi ja näita seda teistele.

Leia moodus, kuidas stressi maandada

Mõnel on väga lihtne tööstressist vabaneda, mõni teine peab aga palju vaeva nägema, et negatiivsetest mõtetest ja stressist lahti saada. Selleks, et oma võti leida, tuleb vaid katsetada. Abi võib olla: soojast vannist, küünalde ja viirukite põletamisest, lugemisest, päeviku kirjutamisest, trennist või jalutamisest. Sinu vaimse tervise huvides on väga oluline, et leiaksid mingi mooduse, kuidas pärast stressirohket päeva pingetest vabaneda ja lõõgastuda.

Lõpeta võrdlemine!

See on kahtlemata väga raske. Me oleme harjunud sünnist saati end teistega võrdlema, kuigi me enamasti teame, et sellest pole mingit kasu. Ainus võimalus, kuidas endaga päris rahul olla, ongi enda elu elamine, mitte teiste jäljendamine. Sa tead küll, millised on su nõrkused ja tugevused. Kõik teevad asju omamoodi ja käivad oma rada. Sa ei tea, milline on naabri taust ja eesmärk.

Aita teisi

Teistele pühendumine tekitab uskumatult hea tunde. Aita nooremat kolleegi, mine sõbra juurde remonti tegema. Need asjad aitavad sul vahepeal vähem endale mõelda ja tuletavad meelde, et elu on ilus. Ole vahepeal täiesti isetu ja see annab väga palju jõudu juurde.  

Õpi keelduma

Enda säästmise nimel pead õppima, kuidas öelda «ei», kui sa ei taha midagi teha. Isegi siis, kui keegi peab seepärast südamest pettuma. Mõnikord tähendab see ka rahast loobumist, aga hiljem võid end tänada. Selles vanuses sa juba tead, mis su piirid on ja mida sa tegelikult teha tahad. Ära lase endast üle sõita. Enda väärtustele ja põhimõtetele kindlaks jäämine näitab tõelist sisemist tugevust.

Osta see kott

…mida sa alati oled tahtnud. Või mis iganes asi see on, mida sa endale pole lubanud. Hellita ennast, sa oled seda väärt. Kui on midagi, mida sa tõesti tahad, siis tee see võimalikuks, mõõdukuse piires, muidugi.

Miks? Sest elu on lühike. Miks siis mitte seda nautida ja teha selliseid valikuid, mis sulle hästi mõjuvad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles