Urve Palo: kodu on koht, kus ei kritiseerita

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo koos kaasaga Eesti Vabariigi 96. aastapäeva pidulikul vastuvõtul Pärnu kontserdimajas.
Urve Palo koos kaasaga Eesti Vabariigi 96. aastapäeva pidulikul vastuvõtul Pärnu kontserdimajas. Foto: Mihkel Maripuu

Poliitik Urve Palo (41) näitas Kroonika kodu-erile oma elamist ja kirjeldas, mis teeb sellest tema meelest tõelise kodu. 

Oma vanematekodust võttis Urve kaasa teadmise, et kodu on koht, kuhu saab minna igas olukorras. «Kodu on koht, kus ei kritiseerita, vaid armastatakse. Loomulikult on oluline konstruktiivne kriitika, kuid üldiselt peab inimene olema kodus tingimusteta armastatud,» usub Urve. «See on kõige tähtsam. See teeb kodust kodu.»

Lisaks teevad Urve sõnul eluasemest tõelise kodu inimesed, kes seal elavad ja oma käe järgi sätitud asjad. Näiteks on tal tekkinud harjumus koguda inglikujukesi. «Mul ei ole ingleid paaniliselt palju. Ma ei käi neid poest otsimas,» lisas ta. «Kui näen reisil mõnda armsat inglit, siis ostan ära. Ma tunnen ennast hästi, kui inglid on lähedal. Vahel on hea mõelda, et on olemas kaitseinglid, kes sind natukenegi õigel teel hoiavad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles