Lõbusaid fakte valentinipäeva kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui jõulud ja aastavahetus on möödas, siis hakkavad paljud inimesed pikisilmi ootama järgmist tähtpäeva - valentinipäeva. See pole küll niivõrd ametlik püha, ent tekitab siiski hea tuju.

Kuna tegemist on niivõrd ilusa päevaga, siis kahtlemata on see naiste jaoks aastas üks nauditavamaid tähtpäevi. Valentinipäeva puhul toome portaali Allwomenstalk abiga teieni mõned huvitavad faktid selle romantilise ja toreda päeva kohta.

1. Kuigi valentinipäeva peetakse eelkõige paarisuhtes olevate inimeste tähtpäevaks, kasutavad paljud sel päeval võimalust, et oma sõpradele, perekonnale ja lähedastele armastust näidata. Ka Eestis on kombeks valentinipäeva tähistada sõbrapäevana.

2. Valentinipäeva algusloo kohta liigub mitmeid erinevaid versioone, kuid kõige populaarsem on vast lugu, mis puudutab imperaator Claudius II valitsemisajal aset leidnud sündmusi. Nimelt oli Claudius selle vastu, et tema sõdalased abielluksid, sest ta uskus, et mehed on sõja ajal tugevamad ja võimekamad, kui nad on vallalised. Ent piiskop nimega Valentine pani sellest hoolimata salaja soovijaid paari. Kui see ilmsiks tuli, pandi Valentine vangi ning lõpuks hukati 14. veebruaril. Enne surma kirjutas Valentine aga kirja ning lõpetas selle sõnadega «Sinu Valentine'ilt» («From Your Valentine»).

3. Väidetavalt sõid keskajal noored tüdrukud valentinipäeval veidraid toite, et nad näeksid oma tulevast abikaasat unes.

4. Punased roosid on üle maailma armastuse ja kiindumuse märgiks. Võib-olla on see tulnud sellest, et roosid olid Rooma armastusejumalanna Veenuse lemmiklilled. Muideks, USAs müüakse valentinipäeval umbes 190 miljonit roosi.

5. 19. sajandil soovitasid paljud arstid patsientidel süüa šokolaadi, et murtud südant parandada. Arstid väitsid, et šokolaad leevendab hingepiinu ja igatsust. Tundub, et see praktika on püsima jäänud, sest tänase päevani eelistavad naised halba tuju parandada šokolaadiga ja šokolaad on lillede kõrval üks populaarsemaid valentinipäeva kinke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles