Kerli Kõiv: naine on midagi enamat kui vaid liigi jätkamismasin

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli Kõiv
Kerli Kõiv Foto: Jelena Rudi

Muusik Kerli Kõiv kirjutab ajakirjas Naised, et tunneb muret ühiskonna suhtumise pärast naistesse ja tal on valus kuulata, kui teised enda kohta halvasti räägivad. Nagu oleks seda patt välja öelda, kui keegi endaga rahul on.

«Lõputud reklaamid, mis teenivad kosmeetikafirmadele naiste ebakindluse arvel miljardeid dollareid aastas, võtavad sõnatuks,» nentis Kerli. «Meedia korrutab, kuidas ilma ühe või teise kreemi või vidinata me ikka pole täiuslikud. Meelelahutusäris peaaegu et puuduvad tugevad naisarhetüübid. Stringides laval seksi simuleeriv popstaar on pigem reegel kui erand ja filmikangelannade peaeesmärk on mehe leidmine.»

Kerli selgitusel peab inimeses peituv loom tõesti siledat nahka, lopsakaid juukseid ja peent pihta ilusaks, sest see on märk sigitamisvalmidusest ja tervisest. «Aga me oleme ju midagi enamat kui vaid liigi jätkamismasinad,» rõhutab ta. «On aeg oma vägi tagasi võtta. Ja väe all ei pea ma silmas mitte midagi muud kui ürgset rahu, tasakaalu ja mõistmist. Meie tõelise olemuse allasurumine ongi suurkorporatsioonide ahne plaan. Nad ei taha, et naised saaksid aru, kes nad tegelikult on, sest siis ei saaks praegune maailmakord enam jätkuda.»

Pikemalt loe värskest ajakirjast Naised!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles