Eesti viltusussid võtavad sihikule Inglismaa ja Jaapani

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauna mudel Coaltar
Kauna mudel Coaltar Foto: Kaun

Suss peab olema ilus, kerge, mugav ja peaasi, et hingab! Sellise lihtsa põhimõtte järgi on Kauna meeskond võtnud kätte ning valmistanud kontorisussid, millel on juba lähiajal plaanis maailma vallutama saata.

Loojate sõnul on Kauna  puhul hea väljanägemine ühendatud tervisliku elustiiliga - meeskond on välja töötanud 100 protsenti naturaalsest villast pressitud mõnusad ja kerged sussid. Vilt ei lase jahedal ajal jalgadel külmetada ent samal ajal on sussid materjalist, mis jalgadel alati vabalt hingata lasevad. Kaunade disaineriks on tekstiilikunstnik Kärt Ojavee.

Kaunad, kui mitmekülgsed kohandujad erinevas keskkonnas, hakkavad kättesaadavad olema peamiselt rahvusvahelise veebikaubanduse kaudu - tavapärastes poodides on Kaun müügil vaid üksikutes valitud poodides. Seega on Kauna teekond jalgadeni loodussõbralik ja toode ostjale soodsam.

Kauna viltusussidega on esimene võimalus lähemalt tutvuda Hooandja kaudu. Maikuust saabuvad Kaunad veebikaubanduse vahendusel müüki Inglismaale ning juba selle aasta detsembris on maailmaränduril Kaunal aeg ka Jaapani turule siseneda.

Oluline on Kauna tiimile kontorisusside valmistamise puhul ka sotsiaalne vastutustundlikkus - ägedate viltususside õmblemisel on meeskonnal plaanis tööle võtta ka eakamaid inimesi, kelle järgi tööturul väiksem nõudlus, kuid kelle oskused rakendust vajavad. Seega kõige olulisemad töökohad seoses Kauna valmimisega jäävad Eestisse - disainist õmblemiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles