Lugeja küsib: kas CVs tasub näidata haridust, mis kuulub hoopis teise valdkonda?

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Õpin ülikoolis loodusteaduseid kolmandal kursusel. Olen leidnud, et see, mida õppisin, pole ikkagi minu jaoks. Kas ma peaksin seda üldse CVs näitama, kui soovin minna tööle hoopis teise valdkonda?» uurib lugeja Naine24 rubriigis Küsi Nõu.

Vastab SA Innove karjääri- ja õppenõustamisteenuste arenduskeskus

Esiteks soovime tunnustada Sinu julgust tunnistada, et valitud eriala pole nii südamelähedane, kui alguses tundus. Tihtilugu pingutatakse küll õpingud lõpuni, kuid hiljem tööelus ei olda seetõttu õnnelikud ning varem või hiljem valitakse teine töö või asutakse õppima uuele erialale.

Soovitame ikkagi oma CVs õpitud eriala näidata. Vastasel korral võib tööandjal tekkida küsimus, mida sa tegid mittenäidatud aastate jooksul ning see võib näidata sind valest küljest. Kõige tähtsam on, kuidas sa tööandjale selgitad neid õpinguid ja võimalikku katkestamist.

Oluline ongi oma motivatsioonikirjas (tavaliselt nõutakse koos CVga) ja hiljem ka tööintervjuul oma otsus tööandjale arusaadavalt ja argumenteeritult ära põhjendada. Kindlasti tasub kirjutada/rääkida, mida positiivset sa siiski sellel erialal omandasid, milliseid oskusi ja teadmisi said ning kuidas need selles töös kasuks tulevad. See võib tulla sulle hoopis kasuks, kui tööandja näeb, et oskad ennast analüüsida ja seeläbi ka võtta vastu otsuseid. Isegi kui huvi pakkuv töökoht ei kattu õpitud valdkonnaga, siis õppimine tähendab aegadest kinni pidamist, planeerimise oskust, konkreetsete tööülesannete täitmist jms ning kindlasti hindab ja peab seda oluliseks iga tööandja ka enda alluvates.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles