Kas partneri kritiseerimine aitab tal paremini kaalu kaotada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Head mehed, kas tahate kaalus alla võtta? Siis abielluge näägutava naisega, kellele ei meeldiks teie õllekõht ja lisakilod, sest Ameerika teadlaste sõnul aitab meestel kaalu langetada see, kui naine neile pidevalt peale käib.

USA psühholoogid viisid läbi küsitluse, mille raames uuriti kaalulangetust erinevates perekondades. Selgus, et neil meestel, kelle naised pidevalt mehe suure kehakaalu üle nurisesid, oli kergem kaalu langetada, kirjutab Genius Beauty.

Seega tuleb välja, et naiste pidev kriitika mõjub meestele hästi. Ent teadlased täpsustasid, et see meetod on kõige tõhusam nende meeste puhul, kes ei suuda end ise kaalulangetuseks piisavalt motiveerida.

Naiste puhul on olukord aga teistsugune. Naised vajavad abikaasa armastust ja tuge, mitte kriitikat.

Ameeriklased usuvad, et see erinevus on tingitud erinevatest soorollidest ühiskonnas: mehed ei hooli oma välimusest nii palju kui naised. Ülekaalulised naised tunnevad tugevalt seda, et neile vaadatakse viltu ja et nad peaksid midagi ette võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles