Anne Veesaar: ma ei tahaks enam noor inimene olla

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Veesaar
Anne Veesaar Foto: Peeter Langovits/Postimees

Näitleja Anne Veesaar (56) rääkis ajakirjale Naised emotsionaalse seisundi tõttu haigeks jäämisest ja tõdes, et on elu jooksul olnud liimist lahti väliste mõjutajate ja teiste inimeste ütlemiste tõttu.

Vanuse lisandumisega on Anne sellistes olukordades mõistnud, et tuleb end ikkagi kokku võtta. «Ma ei tahaks enam noor inimene olla – ma olin nii rumal siis ja nii mõttetult vehklesin ja mõtlematult raiskasin aega. See kogemus, see tunne, mis tuleb vanusega, on tegelikult nii palju väärt – see aitab sul elust palju rohkem rõõmu tunda,» teab ta. «Palju rohkem elada kui see nooruse mõttetu pabistamine, mõttetu muretsemine, hirm.»

Anne selgitusel ei saagi sellist tõdemust nõuda noorelt ja elus vähe kogenud inimeselt. «See tuleb pikkamööda – see oskus, et kui on väga niru olukord, pöörad selle enda kasuks. Lähtud iseendast! Sest keegi teine ei saa elada minu elu, ja selle pärast ei saa mulle korda minna teiste arvamus minust ja minu mõtetest, sest need on minu omad. Kui arvestad liialt välisega, siis ei teagi, kuhu joosta, sest igalt poolt tuleb erinev arvamus,» nendib ta. «Pead ise olema, nagu sa oled.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles