Kuidas mehe sõnu tõlgendada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehed suhtlevad lihtsalt. Enamasti on nii, et mees ütleb täpselt seda, mida ta mõtleb. Naised võivad arvata, et mehe jutul on mingi tagamõte või alltekst, kuid tavaliselt ei vasta see üldse tõele.

Mida peaks naine mehe vastustest järeldama? Woman's Day seletab lahti, mida mehed ühe või teise asjaga mõtlevad.

Kui naine esitab mehele kaks valikuvõimalust ja mees vastab: «Ma ei tea, vali ise.»

Täpselt seda mees mõtlebki! Olgu küsimuseks «mida me lõunaks sööme?» või «millist kleiti ma võiksin õhtul kanda?», mees teab, et lõpptulemus on parem, kui naine ise otsustab. Võib-olla üritab mees võimalikku vaidlust ennetada, võib-olla ta teab, et ta ei oska otsust langetada. Naine võiks antud juhul ise valiku teha ja rohkem seda teemat mitte puudutada.

Kui naine tahab meest tõsisesse vestlusesse kaasata, kuid mehel on samal hetkel midagi pooleli ja ta ütleb: «Kas me võiks seda hiljem teha?»

Mees ei ürita ebaviisakas olla, ta lihtsalt pole võimeline mitmele asjale korraga keskenduma. Mees ei saa oma lemmikseriaali vaadata ja samal ajal naist kuulata. Naisele võib tunduda, et ta ei sega meest, kuid mees tahab naisele jäägitult tähelepanu kinkida ja ta pole võimeline seda tegema, kui tal on parajasti midagi pooleli. Samas on see kahe poolega asi: kui naine tahab midagi olulist rääkida, kuid mees pole nõus oma tegemisi pooleli jätma, siis käitub mees lihtsalt nõmedalt. Kui tegemist on aga teemaga, millega pole niivõrd kiire, siis tahaks mees lihtsalt ühe asja enne ära lõpetada.

Kui naine räägib mõnest oma sõbrannast ja mees ütleb: «Ta on väga tore/kena/sõbralik.»

Mees mõtleb seda tõsiselt, sest paljud mehed ei oska ebasiiraid komplimente teha. Samas ei tähenda see, et mees sellest sõbrannast huvitatud oleks. See tähendab lihtsalt seda, et mees on võimeline selle sõbranna seltskonnas end hästi tundma.

Kui naine kannab uut kleiti ja mees ütleb: «Sa näed kena välja.»

See ei tähenda, et kõik asjad, mida sa enne seda kleiti oled kandnud, oleksid inetud. Mees ei pruugi alati tähele panna, kui naisel on mõni uus riideese (olgem ausad, naistel on ikka päris tihti midagi uut seljas). Kui mees sulle komplimendi teeb, siis see tähendab, et midagi sinu riietuse/välimuse juures jäi talle silma.

Kui mees ütleb: «Sa pole selline nagu teised naised.»

Mees ei pea silmas seda, et sa oled mingil moel imelik. See on pigem mõeldud komplimendina, mis tähendab, et mees pole sinusugust naist veel enne kohanud. Ära solvu, ta mõtleb sellega vaid head.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles