Kas lastetud paarid on lastega paaridest õnnelikumad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias hiljuti läbi viidud uuringust selgus, et paarid, kel pole lapsi, on õnnelikumad kui paarid, kel on lapsed.

Uuringus osalenud abielus ja vabaabielus lastetud paarid olid rahulolevamad ja tundsid, et partner hindab neid rohkem kui nende paaride puhul, kel olid lapsed, kirjutab Huff Post.

Lastega paare analüüsides selgus, et vabaabielus olevad paarid on õnnelikumad kui abielus olevad paarid.

Kõigist küsitletud inimestest olid kõige õnnelikumad emad ja kõige õnnetumad ilma lasteta naised. Laste olemasolu mõjutas ka paaride intiimsust. Isad tunnistasid kõige enam, et nende suhtest puudus seksuaalne intiimsus ja emad ütlesid, et tahavad seksida vähem kui nende partnerid.

Uuringust tuli välja ka see, et lihtsad tänuavaldused mängivad abielus väga suurt rolli. Selgus, et näiteks partneri tänamine ja komplimentide tegemine aitavad suhet tugevana hoida.

«See uuring näitas, et paarid peavad oma suhtesse pidevalt investeerima. On hea teada, et pisikesed tänuavaldused ja tänutunde näitamine, mitte suured romantilised žestid, mängivad suhtes olulist rolli,» sõnas uuringuga seotud olnud ettevõtte esindaja.

Uuringus osales enam kui 5000 erinevas vanuses ja pikaajalises suhtes olevat inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles