Sten Sang: uuest naistuttavast sai tüütu ahistaja

Sten Sang
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Sang
Sten Sang Foto: Erakogu

Öösel kell neli saabuvad SMSid ning solvangud mu naise aadressil ei olnud see, mida ootasin uue inimesega tutvudes. Algul jättis uus tuttav endast ontliku mulje, kuid aja möödudes ei kannatanud temaga enam üldse suhelda.

Kontakti minuga otsis uus tuttav ise Facebookis ning seal sai temaga huvitavatel teemadel rääkida. Kord käisime isegi kõik koos kolmekesi väljas. Võtsin oma naise kaasa, et mingit kahtepidi mõtlemist ei saaks areneda. Nagu hiljem selgus, ei soovinud uus tuttav ikka vist ainult sõprust.

Pärast kokkusaamist hakkas ta õhtuti mulle helistama ning ebameeldivaid küsimusi esitama. Armukadedusest nõretavana küsis ta, kas olen õhtusel ajal televiisori ees ja oma naise kõrval. Lõpetasin kiirelt kõne ning ei suutnud juhtunu absurdsusest aru saada. Sellisel tasemel inimestega polnud ma varem nii lähedalt kokku puutunud.

Viimase piisa mu taluvusekarikasse lisas omapärane tuttav äsja möödunud jõulude ajal. Postitasin Facebooki lehele foto endast jõulumehe riietes. Pilti kommenteerima asus temagi. Küsis meelalt, kas temale ka jõulumeest mängima sõidan. Palusin kutsujal mu elukaaslasega sel teemal vestelda. Selle soovituse peale lendas aga küllakutsujal viimane mõistuseraas minema. Foto alla lisandus kohe kiire kommentaar, mis soovitas väga ebaviisakaid väljendeid kasutades mul naisest lahku minna.

Tundsin, et ei jõua enam hea ja viisakas olla nii vastuvõetamatult käituva inimesega ning blokeerisin ta ära. Ilmselt see teda ei häirinud, sest uue aasta esimestel päevadel jätkas ta kontakti otsimist. Kell neli öösel hakkas mu mobiil piiksuma ning sõnumeid pilduma. Taaskord soovis tuttav kohtuda ning uuris, millal vaba olen. Järgmine saabuv sõnum omakorda vabandas nii hilise või ka samas varajase äratamise pärast.

Ignoreerisin pealetükkiva tuttava mõlemaid sõnumeid, kuid ta ei andnud alla. Päevasel terviseringil Emajõe kalda ääres olles hakkasin ta pommitavaid telefonikõnesid saama. Säilitasin külma närvi ning vajutasin ahistaja kõne lihtsalt hääletu režiimi peale.

Pärast nii häirivat kogemust uue tuttavaga olen enam kui ettevaatlik oma kontaktide jagamisel võõrastele. Ilmselgelt ei ole mõne inimese kavatsused nii läbinähtavad ja sirgejoonelised, kui seda eeldada võiks.

Seniks aga püüan oma ahistajast vabaneda ning öösiti enam mobiilile häält peale ei jäta. Loodan, et eemalehoidmine mõjub soovitult ning naine leiab omale uue öise terroriseerimise subjekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles