Kaheksa moodust, kuidas olla uuel aastal positiivsem

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võimatu oleks terve aasta igasugu raskusi vältida, kuid optimistliku suhtumisega on nendega kahtlemata kergem toime tulla.

Usutakse, et õnn on peamiselt valik ja suhtumise küsimus, mitte vaid väliste tegurite mõjutada. Kui otsustad, et tahad olla rahulolevam, võid oma elu positiivsemaks muuta. Võta endale eesmärgiks, et aastast 2019 saab sinu kõige õnnelikum aasta. Usu, selle täitumine pole sugugi võimatu.

Siin on kaheksa viisi, kuidas sel aastal positiivset suhtumist arendada.

  1. Mine õue. Uuringud näitavad, et värskes õhus olemine vähendab stressi ning tõstes heaoluhormoonide taset parandab tuju.
  2. Veeda aega lastega. Kui su omal lapsi pole, hoia sugulaste ja tuttavate lapsi. Lastel on elule hoopis teistsugune vaade kui murelikel täiskasvanutel. Las nad õpetavad sind.
  3. Mediteeri. Seda on kinnitanud arvukad uuringud, et meditatsioon suurendab positiivset suhtumist ja õnnetunnet. Lisaks võib see aidata taltsutada kõrget vererõhku.
  4. Mängi oma lemmikloomaga. On teada, et lemmiklooma omamine teeb õnnelikumaks ja vähendab stressi.
  5. Ära lase seadmetel enda elu üle võimust võtta. Sotsiaalmeedia ja nutiseadmed pakuvad meile igapäevaselt tohutul hulgal informatsiooni, kuid kõik see pole hea. Uuringud on näidanud, et sotsiaalmeedia kasutamine soodustab tegelikult üksildustunnet ja haavab enesehinnangut. Pea sellega piiri ja tunned end palju paremini.
  6. Ütle «Aitäh!». Tänutunne aitab sul elus positiivsele keskenduda. Saada tänukiri kellelegi, kellest sa hoolid. Lihtsalt niisama. Pane tähele, et pärast seda tunned end õnnelikumana.
  7. Loe rohkem raamatuid. On teada, et lugemine mõjub hästi tervisele, kuid lisaks on lugemisel hea võime viia mõneks ajaks teise maailma. Ehk on see maailm positiivsem ja rõõmsam ning need tunded tulevad sinuga sealt kaasa argiellu.
  8. Tantsi ja laula. Kas oled kunagi märganud, et kui sa laulad oma lemmiklaulu ja tantsid nii nagu süda lustib, läheb tuju kohe paremaks? See pole juhus. Tants ja laul ongi väga kiired tujuparandajad. Neid võimalusi tasub ära kasutada.

Allikas: Huff Post

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles