Suur osa naistest nuhib rutiinselt oma abikaasa järele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas jätaksid oma mehe maha, kui saad teada, et ta on peol kedagi teist suudelnud? Kuigi võib eeldada, et paljud jätaks oma kaasa sellise teo tõttu maha, tuleb uuest uuringust välja, et vaid 40 protsenti naistest tahaks säärasel põhjusel lahutust.

Advokaadibüroo Slater & Gordoni tellitud uuringust selgus, et kõigest 36 protsenti naistest ja 24 protsenti meestest on täiesti kindlad, et partner pole neid kunagi petnud, vahendab Daily Mail.

10 protsenti küsitlusele vastanud naistest tunnistas, et helistab aeg-ajalt abikaasa kontorisse kõigest selleks, et teha kindlaks, kas mees on lubatud ajal tööl või mitte. Üks kuuest avaldas, et kontrollib regulaarselt mehe internetiajalugu, et kahtlaseid tegusid päevavalgele tuua.

Lisaks selgus, et naisi ajendas nuhkima muutus mehe käitumises või «naiselik vaist», kuid meeste puhul oli selleks naise eemalehoiduv käitumine ja seksisoovi vähenemine, mis kahtlust äratas.

Enam kui pool küsitletutest pidi aga tunnistama, et regulaarne nuhkimine midagi tegelikult ei paljastanud ja hakkas hoopis enda tervist kahjustama. Paljud kurtsid, et nuhkimine on tekitanud neile ärevusprobleeme ja unehäireid. 17 protsenti vastanutest ütles isegi, et pidev nuhkimine sundis sööma ja tekitas kaalutõusu.

Kuigi viiendik vastanutest väitis, et teab, kui vale partneri järel nuhkimine on, siis mõjub see ka omamoodi rahustavalt.

Tulemusi kommenteerinud advokaat Kaleel Anwar sõnas, et tema kogemusel võtab paranoia pärast usalduse kadumist väga kiiresti võimust. «Olen sageli kokku puutunud olukordadega, mil usaldamatus tekitab talumatut kontrollivajadust, mis viimaks viib paratamatult lahutuseni,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles