Suurimad müüdid tampoonide kohta kummutatud!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tampoonide kasutamise kohta levib mitmeid eksiarvamusi, mille tõttu eelistavad paljud naised tampoonide asemel kasutada hoopis pesukaitsmeid.

Paljud levinud arvamused tampoonide kohta ei vasta aga üldse tõele. Healthmeup.com toob välja viis levinud müüti, mida ei tasuks uskuda.

Müüt: tampooni ei saa kasutada naised, kes pole veel vahekorras olnud
See on vana müüt, mis sai alguse ajal, mil emad tahtsid kaitsta oma tütreid ning hirmutasid neid, et nad midagi oma vagiinasse ei paneks. Tampoonid võivad neitsinaha katki teha, ent see võib vabalt juhtuda ka näiteks trenni käigus. Tampooni kasutamine ei ole kuidagi seksiga seotud, tampooni võib kasutada nii neitsi kui ka naine, kes on juba seksuaalselt aktiivne.

Müüt: tampoonid võivad kehasse ära kaduda, kui need liiga sügavale lükata
Vale. Vagiinaseinad hoiavad tampooni paigas, kuni sa selle välja tõmbad.

Müüt: tampoon võib ise välja kukkuda
Kui tampooni õigesti kasutada, siis hoiavad vagiinaseinad tampooni paigal ja see ei saa ise välja kukkuda.

Müüt: tampooni küljes olev paelake ei lähe kunagi katki
Hea tampooni pael ei lähe katki, kuid seda võib siiski juhtuda. Kui peaks juhtuma, et tampooni küljes olev pael läheb katki, siis kükita ja tõmba tampoon sõrmede abil välja.

Müüt: tampooniga ei tohi magada
Tampoone võib muretult ka öösel kasutada. Verevoolus on magamise ajal väiksem, seega võib vabalt tampooni kasutada. Kui sa aga tead, et sul on magamise ajal suurem voolus, siis oleks mõistlikum kasutada pesukaitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles