Komplimendid, mida mehed mõtlevad siiralt, ent naised mõistavad valesti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas naisele komplimente tehes võib midagi valesti minna? Ilmselt mitte, sest kõigile naistele ju meeldivad komplimendid, õigus? Vale. Sageli juhtub nii, et naine ei kuule seda, mida mees komplimendiga öelda tahtis või mõtles.

Näiteks kui naisele öelda, et ta «näeb terve välja», siis naistekeeles tähendab see seda, et sa pead teda paksuks. Siin on veel mõned näited komplimentidest, mida naised võivad mitut moodi tõlgendada, kirjutab iDiva.

«Sa näed noor välja»

Enamik naisi kulutab nooruses palju aega sellele, et end meikida ja soetada rõivaid, mis neid näiliselt vanemaks muudaks. Aga kui naine on juba 20. eluaastates, siis riietub ta järjest rohkem nii, et noorem välja näha. Ja ta tahab ka kuulda seda, et ta näeb nooruslik välja.

Ent kui sa ütled oma 20. eluaastates neiule, et ta «näeb noor välja», siis tema tõlgendab seda nii, et sa pead ta rinnapartiid väikeseks. Ükski naine ei taha kuulda, et tema rinnad meenutavad sulle 14-aastase tüdruku omi. Ole selliste komplimentidega ettevaatlik.

«Sa näed kena välja, kui sa naeratad»

Naine imestab, mida mees sellega küll mõtleb? Kas naine näeb inetu välja, kui ta ei naerata? Pealegi, kes käib ringi pidevalt naeratades? Pea meeles, et naine pole nukk, ta ei hakka käsu peale naerma. Naine naerab siis, kui sa teda tõepoolest naerma ajad.

«Mulle meeldib su iseloom»

See tundub ju olevat väga meeldiv kompliment, mida kellelegi teha. Partner ilmselt naeratab selle peale viisakalt ja tänab sind lahkete sõnade eest. Suhtenõustajad aga hoiatavad, et isegi, kui naisel on dünaamiline ja tore iseloom, tahab ta pigem kuulda seda, kui ilus ta on ja kui väga sulle meeldib tema kurvikas kehaehitus. Seega tee komplimente tema iseloomu kohta, kuid kiida ka ta välimust.

«Sa oled teistsugune»

Naistele ei meeldi kuulda lauseid stiilis: «Sa oled teistsugune kui mu eelnevad tüdruksõbrad». Nad on veetnud terve teismeea üritades silma paista kutile, kes neile salamisi meeldib, lootes, et nendes peitub midagi erilist, mis eristaks neist ülejäänud tüdrukutest.

Kuigi naine võib selle komplimendi peale esialgu punastada, taipab ta kiiresti selle tagamõtet: ta pole seda tüüpi naine, kes mehele reeglina meeldiks.

«Oh sind, naiivset...»

Mitte ükski naine ei taha kuulda, et teda peetakse naiivseks või süütukeseks. See tähendab, et sa näed teda kui oma õde ning sinu silmis on naine teinud midagi, mis näitab, et tal pole piisavalt kogemusi ja elutarkust.

«Paistab, et sa oskad lõbutseda»

Kuigi see võib tunduda süütu komplimendina ja peaks naisele märku andma, et ta on lõbus ning sulle meeldib temaga aega veeta, mõtleb naine, et sa pead teda peoloomaks, kes vaatab hea meelega pornot, talle meeldib veider seks ja mõnikord võib ta olla «kerge» saak. Ükski naine ei taha kuulda, et teda on kerge voodisse saada. Vabandust, mehed, mõelge midagi paremat välja.

«Sa oled naise kohta liiga tark!»

See on natuke šovinistlik. Naised, kes tegutsevad teaduse- ja õigusevaldkonnas kuulevad taolisi lauseid pidevalt. Taolise asja pärast peaks intelligentne naine su maha jätma!

«Sa näed terve välja»

Mehed, pidage meeles, et kehakaal on naiste jaoks väga õrn teema! Isegi, kui sa mõtled seda komplimenti siiralt ja heasüdamlikult, kuuleb naine: «Sa näeksid parem välja, kui vabaneksid paarist lisakilost.» Ära ütle naisele, et ta näeb «terve» välja. Pea meeles, et tema tõlgendab seda kui: «Paks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles