Kivikeste ja neetidega ehitud peokingad

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juba ammu ei dikteeri mood enam rangeid reegleid. «See käib ka peokingade kohta,» ütleb stilist Merit Boeijkens, kui peosaali kingatähed lugejate ette laotab. Enim armastab trend säravaid kivikesi ja neete.

Moejoon ei anna peokingade otsijaile üht ja ainuõiget varianti. On madalaid baleriinasid ja meestekingade koopiaid, teravat ja ümarat kinganina, kõrget tikk- ja mugavat laiemat kontsa. Aga ka skulptuurseid kunstiteoseid ja metallihelki.
Sestap võikski peokingi valides lähtuda ennekõike oma vajadustest ja eelistustest. «Isikupära on see, mis loeb. Riietus ja jalatsid on vaid üks tahk, mis seda peegeldab,» tõdeb stilist Merit Boeijkens.

Tänavustest trendidest toob ta esile efektse dekoori – mood soosib säravate kivikeste või neetidega kaunistatud peokingi. Ka erksavärvilised, pitsilised või mustrilised kingad mõjuvad pidulikult.

Kuid see, et kleit ja kingad peavad olema üht tooni, on stilisti sõnul ammu müüt. Kõige neutraalsem ja ajatum valik on kahtlemata klassikaline must või ihutooni kingapaar, mis sobib igasuguse riietuse ja värvi juurde. Ka madalaid baleriinasid, mis moes tähtsal kohal juba õige mitu aastat, võib kanda nii pükste kui ka kleidiga.

Mõned praktilised nõuanded veel: kui valite kingad ja sukkpüksid sama tooni, näivad jalad optiliselt pikemad. Hinnalt kallim ja vormilt klassikalsem kvaliteetne nahkking rõõmustab kandjat rohkem aastaid; efektne ja trendikas jalavari, mis mõeldud teenima vaid ühe hooaja pidusid, ei peaks aga maksma kogu varandust.

Jalaprobleemide puhul võiks valida kvaliteetsest pehmest nahast või tekstiilist jalavarjud ja loobuda kõrgetest kontsadest. Anatoomiliselt sobivad jalale kõige paremini 3-5 cm kõrguse ja laiema kontsaga kingad.
Kes aga soovib sihvakaid sääri, otsustagu kõrgete kontsade kasuks – platvormtald on sel juhul jalasõbralikum variant kui klassikaline stileto.

Lahtised rihmikud ei ole talviseks peoks parim valik. «Selliste kingade ilu tuleb kõige paremini esile, kui kanda neid ilma sukkadeta ja veatu pediküüriga,» tähendab stilist.
Muide, enam ei pea muretsema, kuis peokingi tänaval porist, veest ja kriimustustest säästa: ka stiletodele leidub kalosse ja kontsakaitseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles