Neli kõige tüüpilisemat dieediviga detsembris

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Taas on käes see aeg aastas, mil kaaluga kimpus olijatel on eriti palju ahvatlusi. Perepeod, firma jõulupidu, nädalavahetuse maiustamised… Dieedipidajale on see väga raske aeg.

Isegi kui üritad olla «tubli» ja oma toitumisplaanist kinni pidada, võid ekslikult libastuda ja uut aastat juba raskemana vastu võtta, kirjutab Fox Newsi ajakiri.

Jätad lõuna vahele, et õhtul saaks rohkem süüa

Sulle võib tunduda, et kui oled pool päeva söömata, siis saad lubada endale õhtul suuremat portsu. Tegelikult on see suur viga. Suure näljaga sööd tõenäoliselt esimesel võimalusel kõhu head-paremat nii täis, et pärast on raske olla.

Selle vältimiseks söö nagu tavaliselt väikeseid portsjoneid siis, kui kõht on tühi. Hommikusele võileivale aga ära juustu pane ja lõunasalat söö kastmeta. Need väikesed muudatused annavad sulle veidi mänguruumi õhtuse prae jaoks, kuid sa pole terve päev näljas ja ei söö õhtul nii kergesti üle.

Arvad, et «tervislikud kalorid» ei loe

Lihtne on mõelda, et kui valid peekonirulli asemel dipiga aedvilja, oled end hullemast säästnud ja need kalorid on nii tühised, et ei tule arvessegi. Seda küll, et dipiga aedviljas on võrreldes peekonirulliga vähem kilokaloreid (nagu ka näiteks hummusega kreekerites või maitsestatud pähklites), kuid nende eelistamises pole tolku, kui vohmid neid sisse terve õhtu läbi.

Et enda söömist paremini kontrollida, võta omale väike taldrik ja tõsta sellele nii palju suupisteid kui tead, et süüa tohiksid. Koguste nägemine aitab suupisteid kontrolli all hoida.

Liialdad alkoholiga

Selleks, et pühademeeleoluga kaasa minna ja lõõgastuda, võid vabalt lubade endale napsu või kaks. Pärast kaht jooki on aga juba raskem piiri pidada ja võid oma soovidele kergesti järele anda. Ära unusta, et alkohol ise on kalorirohke, kuid vintis peaga tunduvad ka toidud maitsvamad ja lubad endale rohkem hõrgutisi, nii et püksid hakkavad peagi pigistama.

Kui tunned end seltskonnaüritusel ilma klaasikeseta ebamugavalt, joo alkoholiga vaheldumisi laimiga mullivett.

Eeldad, et rühid lisakalorid trenni tehes maha

Regulaarne treening kulub alati ära, kuid liigsöömist see paraku ei korva. Näiteks võib ühes koogitükis olla umbkaudu 500 kilokalorit. Kui tahad seda maha treenida, pead jooksma umbes tund aega! Kui koogile lisada veel rasvane praad, mitu jooki ja muid vahepalasid, ei ole mõistlik eeldada, et suudad selle ühe trenniga korvata ja jätkuvalt kaalu langetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles