Uusaastalubadused, millest tavaliselt kinni ei peeta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

1. jaanuar – oled veel eelmisest õhtust väsinud, kuid sul on meeles, et lubasid uude aastasse minna uue inimesena. Meie kehad, südamed, mõistused ja graafikud on valmis muutusteks, kuid tavaliselt unustatakse uusaastalubadused juba enne jaanuari lõppu.

Mida siis teha? Ära anna lubadusi, mille puhul sa tead juba ette, et sa ei suuda neid täide viia. Siin on nimekiri uusaastalubadustest, millest reeglina kinni ei peeta, kirjutab MSN Glo.

Kaotan seatud tähtajaks teatud arv kilosid

Mõtle eelnevatele aastatele – kui mitu korda oled paar õnnetut kilo alla võtnud ja siis need jälle tagasi söönud? Keegi ei väida, et sa pole võimeline alla võtma, aga kui sul on plaanis paari nädalaga näiteks viiest kilost loobuda, siis see eesmärk ei pruugi kõige reaalsem olla. Ekspertide hinnangul võiks tervisliku dieedi korral oodata, et nädalas langeb kaal 0,4-0,9 kilogrammi võrra. Kaalukaotamine ja soovitud kaalunumbri hoidmine eeldab muutusi elustiilis, samuti läheb tarvis kannatlikkust.

Ma armun!

Soovitatavalt enne valentinipäeva. Internetis on ju nii palju võimalusi uute inimestega kohtumiseks, vali lihtsalt üks välja ja ongi korras! Või siis ka mitte. Muidugi võid sa uute inimestega tutvuda ja väljas käia, see suurendab võimalust, et sa kohtad kedagi, kellesse võid armuda. Aga ära eelda, et teatud kuupäevaks oled leidnud oma elu armastuse.

Lõpetan Facebookis elamise

Kas jälgid ikka veel Facebooki vahendusel oma eksi tegemisi? Kui oled pikka aega sotsiaalvõrgustikus elanud, siis kas usud tõesti, et suudad päevapealt lõpetada? Kui vastus on jah ja sa oled võimeline seda ka tegema, siis peaksid oma kindlameelsuse üle uhke olema. Kui tead aga ette, et ilmselt jälgid Facebookis teiste tegemisi ka uuel aastal, ära hakka endale asjatult midagi lubama.

Lõpetan tööl ületundide tegemise

Lõpuks ometi tahad paika panna piirid, kust lõpeb töö ja kust algab eraelu. Me kõik ju teame, et ükski inimene pole oma surivoodil veel öelnud, et kahetseb seda, et ta elu jooksul rohkem tööd ei teinud. Ent kui sa oma südames kahtled, kas jõuad töö õigeks ajaks valmis, siis ära tekita omale lisastressi asjatute lubadustega.

Lõpetan pooleliolevad asjad

Lõpetan raamatu kirjutamise, teen toolide renoveerimistööd lõpuni, istutan potililled ümber. Mis iganes asjad sul veel tegemata on, tasuks kõigepealt hinnata, kas neid asju on tõepoolest vaja lõpuni viia. Kui ei, mõtle pigem nendele asjadele, mis on olulisemad ja mis vajaks tähelepanu.

Hakkan raha säästma

Lisaks kaalukaotusele on populaarne lubada endale ka seda, et uuel aastal pannakse rohkem raha kõrvale. Kahjuks unustavad inimesed selle lubaduse kohe, kui poodides algavad esimesed allahindlused.

Hakkan trenni tegema

Kõik ju teavad, et parim moodus kehakaalu normi saamiseks ja hea tervise jaoks on treening. Aga kui sa pole juba mitu aastat jalga jõusaali tõstnud või väldid kõiksugu aktiivsemaid tegevusi, siis ära eelda, et lähed esimesse trenni ja sulle hakkab füüsiline treening koheselt meeldima. Mõtle hoolikalt läbi, millist treeningut tahaksid proovida ja ära anna alla, kui sulle üks või teine treening ei sobi. Trenni saab ka kodus teha, võib-olla peaksid seda võimalust proovima?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles