Vaata, milliseid pärleid võib leida POP kirbuturult!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 14. detsembril avab südalinnas, Solarise ja Kaubamaja taga uksed iseteenindav kirbuturg. Pakutakse glögi ja piparkooke ning iga kümnes ostu sooritanud külastaja saab POP KirbuButiigis ühe nädala tasuta rendipinda.

Selline taaskasutatud esemeid müüv kauplus, kus igaüks saab rentida endale riiete ja asjade müümiseks stange ja riiulid, kuid ise müüjana leti taga seisma ei pea, on Eestis veel üsna uudne. Oleme harjunud mujalt maailmast sissetoodavate kasutatud asjade kauplustega. Samuti on meil levinud komisjonipoed, kus igale müüki toodavale esemele lisatakse juurdehindlus. Vabaõhu- ja nädalavahetuse-kirbuturge, kus inimene saab ise kaubelda, on juba mitmeid, kuid igapäevaselt ja aastaringselt avatud iseteenindavaid kirbuturge tegutseb Tallinnas praegu vaid kolm.

POP KirbuButiigi eestvedajad Jana Mätas ja Gerli Argos on seisukohal, et meil kõigil käib aeg-ajalt peast läbi mõte, et omame liiga palju asju ja meie kodudes on ruumi liiga vähe.

«Tarbimisühiskonna mallidest mõjutatuna oleme pea kõik ostnud endale kampaania korras või «soodsalt» hangituna esemeid, mida me tegelikult ei vaja. Või oleme vajaminevaid asju soetanud rohkem, kui kasutada suudame. Või on meil kuhjade viisi neid, mida oleme küll kasutanud, aga enam ei vaja. Samas on see riideese või kodumasin veel vägagi kõlblik. Ja nii on me kapid ja koridorid ja keldrid ja pööningud täis kõike seda, mida me ei ole puudutanud kuid ja aastaid.»

POP KirbuButiik eristub teistest omalaadsetest kasutatud riideid ja esemeid müüvatest kauplustest kindlasti veel selle poolest, et püüab pisut murda seni Eestis levinud arusaama, et kirbuturud, komisjonikauplused ja muud taaskasutatud asjade müümisega tegelevad poed võivad või lausa peavad olema eriti tagasihoidlikud ning korrastamata. Saab ka teisiti.

Vaata lisa Facebookist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles