Uuring: õnnetusjuhtumid laste kõrgete söögitoolidega on sagenenud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söögitoole on erinevaid.
Söögitoole on erinevaid. Foto: SCANPIX

Kui lapsed kisavad, toit hakkab kohe üle keema ja sul on vaid 10 minutit aega, et perele midagi hommikusöögiks teha, siis võib juhtuda, et paned pisipõnni kõrgesse söögitooli, unustades rihmad kinnitamata. Uus uuring näitas, et taoliste toolidega seotud õnnetusjuhtumite arv on kasvanud.

USAs tehtud uuring näitas, et ajavahemikul 2003-2010 tõusis laste kõrgete söögitoolidega seotud õnnetusjuhtumite arv koguni 22 protsenti, kirjutab iVillage.

Teadlane ja lastearst dr Gary Smith selgitas, et taolisi õnnetusi esineb aastas enam kui 9400. «See tähendab, et igas tunnis saab üks laps kõrge söögitooli tõttu vigastusi,» sõnas Smith.

Kõige tavapärasemad õnnetusjuhtumid on sellised, kus laps on toolilt maha kukkunud ja selle tagajärjel saanud peapõrutuse või muu vigastuse pea piirkonda. Taolisi õnnetusjuhtumeid põhjustab see, kui vanemad unustavad lapse tooli spetsiaalsete turvarihmadega kinnitamata.

Tracy Mehan riiklikust lastehaiglast pani vanematele südamele, et nad iga kord lapse söögitoolis rihmadega kinni paneks. Kui tooli ei kasutata, siis tuleks see lauast eemale panna, et laps ise selle otsa ronima ei hakkaks. Söögikohtades tuleks samuti paluda lapsele eraldi söögitooli ja veenduda, et sel oleksid töötavad rihmad või see oleks konstrueeritud nii, et laps ei saaks ise sealt välja ronima hakata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles