Tuuli Roosma: see, mis siin toimub, on mõistmiseks liiga jabur

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Roosma Siberis.
Tuuli Roosma Siberis. Foto: Raigo Pajula

Eelmise aasta jõulud veetsid Tuuli ja Arbo lastega Siberis. Vissarionlaste hulgas elades ja nende kombeid õppides pidi loobuma paljust harjumuspärasest, kuid naise sõnul polnud see raske. Hoopis kummalisem oli tagasi tulles taas tsivilisatsiooniga harjumine.

«See, mis siin toimub, on mõistmiseks lihtsalt liiga jabur. Inimesed teevad tööd, et osta moodsaid riideid, et panna neid tööl selga. On vaja olla seksikas ja teenida rohkem, kui vaja läheb. Kulutatakse energiat staatuse loomisele, et meeldida neile, kes meile ei meeldi,» kirjeldas Tuuli. «Mõistusevastane ju?»

Pärast Siberist naasmist oli esimene supermarketis käik Tuulile jahmatav. «Ehmatasin selle peale, milline virvarr ümberringi oli, kuidas kõik säras ja plinkis ja kutsus. Segavat peibutust oli nii palju. Mina saan sellest veel aru ja lähen võtma seda, mille järele tulin, aga kuidas see lastele mõjub?» mõtiskles ta.

Loe pikemalt värskest Naistelehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles