Mida kahetsevad mehed ja naised seoses seksiga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud mehed kahetsevad kõige rohkem seda, et neil pole elus olnud rohkem seksuaalpartnereid. Naised kahetsevad aga seda, et on voodisse läinud vale partneriga, paljastab värske uuring.

Texase ja California ülikoolide koostööna tehtud uuring pidi tõestama, et kahetsustunne on evolutsioonilise protsessi loomulik osa, kui tegemist on paljunemisega, kirjutab Today.

California ülikooli sotsiaalpsühholoogia professor Martie Haselton selgitas: «Meeste jaoks on evolutsioonilise ajaloo jooksul alati suurt meelehärmi tekitanud see, kui nad on maha maganud võimaluse uue partneriga voodisse minna, sest siis on nad ilma jäänud ka võimalusest oma geene edasi anda. Evolutsioonilisest vaatenurgast on see vägagi kulukas kaotus.»

Kolm peamist asja, mida mehed seoses seksiga kahetsevad, on: liigne arglikkus, et läheneda võimalikule partnerile; et nad nooruses polnud seksuaalselt piisavalt seiklushimulised; et nad vallalisena polnud seksuaalselt aktiivsemad.

Naiste peamised kahetsused on: süütuse kaotamine valele partnerile; partneri petmine; seksiga kiirustamine.

Suurem hulk naisi kui mehi nimetas ühe kahetsusena ka seda, et on vahekorras olnud «füüsiliselt ebaatraktiivse partneriga».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles