Seitse kuulsat naist, kes tõestavad, et blondiinid pole rumalad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon Foto: AFP / Scanpix

Kõik blondiinid on vähemalt korra oma elu jooksul kuulnud nalju blondiinide ja nende arukuse arvel. Ent tegelikult ei tohiks asjasse niivõrd pealiskaudselt suhtuda, sest arukus ei seisne sugugi juuksevärvis. Ei usu? Siin on seitse blondiini, kes tõestavad, et heledate juustega naised pole sugugi rumalamad.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon võis ju filmis mängida nipsakat blondiinist juristi, kuid näitlejanna on tegelikult tõestanud, et blond värv ei näita rumalust, kirjutab Allwomenstalk. Ta on mänginud näiteks Johnny Cashi eluloofilmis Cashi kaasat June'i, mille eest sai palju tunnustust. Lisaks sellele, et ta on teinud häid rollivalikuid ja on väga võimekas näitlejanna, on ta võtnud oma ülesandeks ka maailma muuta. Nimelt toetab Witherspoon seda, et kõikidel maailma lastel oleks ligipääs haridusele ja ta aitas orkaan Katrina ohvreid.

Julia Stiles

Ilmselt tunned seda näitlejannat filmist «10 põhjust sind vihata», ent Stilesi puhul on märkimisväärsed tema akadeemilised saavutused. Naine lõpetas 2005. aastal Colombia ülikooli, kust sai kraadi inglise kirjanduses. Stiles on ka filmides eelistanud mängida tugevaid karaktereid, kelle jaoks on oluline elus edasijõudmine.

Claire Danes

Kuigi Danes on pikka aega olnud tunnustatud näitlejanna, otsustas ta 1998. aastal oma karjääri pausile panna, et Yale'i ülikoolis õppida. Naine jättis kahe aasta pärast küll kooli pooleli, et uuesti filmides üles astuda, kuid Danesi puhul on kahtlemata tegemist väga aruka naisterahvaga.

Hilary Clinton

Hilary Clintonit võib praeguses USA valitsuses nimetada kõige mõjuvõimsamaks naiseks. Lisaks sellele, et ta on endise presidendi kaasa, on ta olnud ka senati liige, kandideerinud ise presidendiks ja olnud Obama valitsuses välisminister. Kui Clinton oleks rumal blondiin, kas ta oleks olnud võimeline kõike seda saavutama?

Marissa Mayer

Targad blondiinid ei astu üles vaid poliitikas, mõned neist juhivad maailma kõige võimsamaid ettevõtteid. Näiteks Yahoo! tegevjuht Marissa Mayer. Eelnevalt töötas Mayer Google'is. Teda on tunnustatud mitmete aunimetustega, näiteks valis Forbes ta esikohale alla 40-aastaste äriinimeste nimekirjas. Lisaks sellele on ta kõige noorem tegevjuht (sel ajal 33-aastane), kelle nimi on jõudnud Fortune'i 50 kõige mõjuvõimsama ärinaise nimekirja.

J. K. Rowling

Selleks, et saada maailmakuulsaks kirjanikuks ja olla esimene autor, kellest saab miljardär, on vaja veidike intelligentsust või mis? Seetõttu ongi J. K. Rowling üks blondide juustega naistest, kes tõestab, et juuksevärv pole sugugi määrav. Potteri-raamatud on üle maailma tuntud ja populaarsed ning seda kõike tänu Rowlingu fantaasiale ja intelligentsusele.

Alexa Von Tobel

Alexa Von Tobeli nimi ei pruugi olla maailmakuulus, aga see ei tähenda, et tegemist poleks äärmiselt targa naisega. Ta on ettevõtte LearnVest asutaja ja tegevjuht. LearnVest on personaalne finantsveebileht, mis on mõeldud ainult naistele. Von Tobel lõpetas Harvardi ülikoolis psühholoogia eriala magna cum laude. Ta on aidanud lugematul arvul naistel oma ettevõtteid luua. Ta on ühtlasi ühe organisatsiooni kaasasutaja, mille eesmärgiks on võidelda HIV ja AIDSiga Aafrikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles