Küsimusi ja vastuseid intiimpiirkonna karvaeemalduse kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Bikiinipiirkonna vahatamine on sõna otseses mõttes hell jututeema. Hoolimata sellest, kas lased seda protseduuri mõnel professionaalil teha või teed seda ise, mõtled tõenäoliselt ikka veel, kas tead kõike bikiinipiirkonna vahatamisest.

Huff Post konsulteeris ekspertidega, kes vastasid naiste seas kõige enam levinud küsimustele seoses bikiinipiirkonna eest hoolitsemisega.

Kas «päevade» ajal tohib bikiinipiirkonda vahatada?

Jah, «päevade» ajal tohib bikiinipiirkonda vahatada, kuid Brasiilia vahatamine ei pruugi kõige parem mõte olla. Kui su nahk kipub sel ajal olema eriti tundlik, siis tuleks ekspertide sõnul vahatamisega oodata kuni «päevade» lõpuni.

Kas mingil ajal kuus on parem bikiinipiirkonda vahatada?

Parem on vahatada oma tsükli kõige viljakamal päeval, sest siis on valutaluvus kõige suurem.

Kas iga päev on ohutu raseerida?

Ekspertide hinnangul on vahatamine parem valik, sest see eemaldab karva nahataseme alt, muutes karvanääpsu nõrgemaks, seega see kasvab tagasi aeglasemalt. Aga kui sulle meeldib pigem raseerida kui vahatada, veendu, et sa raseerid karvade kasvamise suunas, mitte vastukarva. Kasuta alati raseerimiseks mõeldud kreemi või geeli, et nahka ärrituse eest kaitsta ja sissekasvanud karvu vältida.

Kas enne või pärast vahatamist tuleks nahka koorida?

Kui kavatsed oma bikiinipiirkonda vahatada lasta, siis tuleks seda kohta koorida 24-48 tundi enne vahatamist ja siis uuesti 24-48 tundi pärast vahatamist. Raseerimise puhul võib nahka koorida vahetult enne raseerimist, aga pärast ei pea seda tegema, sest raseerimine niigi koorib nahka.

Kuidas vältida karvade sissekasvamist?

Karvade sissekasvamist saab vältida regulaarse koorimise abil. Pea meeles, et isepruunistavad kreemid, aluseline kosmeetika ja alkoholi sisaldavad raseerimisjärgsed tooted ning seebid jätavad nahale kihi, mis võib soodustada karvade sisse kasvamist. Ürita neid tooteid vältida vähemalt 48 tundi pärast vahatamist või raseerimist.

Kui pikad peaksid bikiinipiirkonna karvad olema, et neid eemaldada saaks?

Tõhusa vahatamise jaoks võiksid karvad olla 0,6-1,3 sentrimeetri pikkused. Raseerimise puhul võiks karvade pikkus jääda 1,3 sentrimeetri kanti, et neid korralikult eemaldada saaks.

Millised märgid viitavad sellele, et bikiinipiirkonna vahatamine võis halvasti minna?

Kui su nahk sai liiga kuuma ja kõva vaha tõttu põletada, siis tuleks lasta sel täielikult paraneda ja sama salongi enam mitte külastada. Kui nahale tekib vahatamise tõttu lööve, mis näeb välja nagu pisikesed punased täpid, siis see on kindlasti üks ohumärkidest. Eksperdid soovitavad kahjustatud piirkonda antibiootilise salviga määrida, et nahk paraneks. Sissekasvanud karvad võivad esialgu meenutada vistrikku, aga karva saab kergesti eemaldada.

Kuidas saab karvade tagasi kasvamist aeglustada?

Oma rolli mängib kindlasti naha koorimine. Soojus stimuleerib karvakasvu, seega suvel kasvavad karvad kiiremini tagasi kui talvel. Bikiinipiirkonda võiks võimalikult jahedana hoida. Ürita vältida liibuvaid pükse, solaariumit, kokkupuudet päikesega, saunaskäimist, rasket treeningut ja mullivanne vähemalt 24 tundi pärast vahatamist või raseerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles