Ilureeglid, mida kontoris töötavad naised võiksid järgida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On teada, et kontorisse ei sobi minna naba paljastava pluusi või lühikeste pükstega. Aga kui küsimuse all on isepruunistavate kreemide kasutamine või geelküüned, siis on raskem piire seada, mis on aktsepteeritav ja mis mitte.

Huff Posti blogija Lauren A. Rothman, kes alles hiljuti avaldas ka raamatu teemal, milliseid riideid tohiks tööl kanda, jagab oma teadmisi nüüd ka laiema publikuga.

Rothman rõhutas, et välimuse juures mängivad ka kõige väiksemad asjad mõnikord suurt rolli. Kuna kõik kontorid on erinevad ja puudub «üks suurus sobib kõigile» reegel, siis pani Rothman kokku nimekirja kaheteistkümne nõuandega, mida tasuks kontoris töötades järgida. Kas sina teadsid neid reegleid?

1. Peida tumedad rõngad silmade all. Tumedad rõngad silmade all jätavad mulje, et oled unine ja keegi ei taha kontoris näha uniseid töötajaid.

2. Veendu, et su nahatoon oleks ühtlane. Näonahk peaks Rothmani sõnul olema neutraalne. Ta soovitab enne kodust lahkumist seista umbes meetri kaugusel peeglist ja vaadata, kas mõni koht tundub eemalt laiguline olevat. Kata puuderkreemi või muu meigitoote abil kõik vinnid või tumedad laigud, mida sa nii kaugelt peeglist näed.

3. Niisuta, niisuta, niisuta. Keegi ei taha näha kuiva, kestendavat nahka. Pealegi jätab niiskem nahk mulje, et oled ärkvel ja värske.

4. Ripsmetušš on tähtis! Ka ripsmetušš tekitab mulje, et oled ärkvel ning see annab välimusele viimistletud mulje.

5. Huultele kergelt värvi. Olgu tegemist huuleläike või õrna huulepulgaga, Rothman soovitab huultele veidike värvi anda. Silmapaistev huulevärv on sobilik vaid siis, kui su lauvärv on neutraalne.

6. Erksinine lauvärv on kontoris keelatud. Asi pole selles värvis, kõik eredad, liialt silmatorkavad lauvärvid ei sobi kontorisse. Jäta erksamad värvid klubiõhtute jaoks.

7. Ei kunstripsmetele! «Kui sa pole telesaates, siis pole sul ka põhjust kunstripsmeid kanda,» ütles Rothman.

8. Küüned olgu lühikesed, puhtad ja neutraalset värvi. Üks suurimaid kontori ilureeglite rikkumisi on ebanormaalselt pikad kunstküüned või silmatorkavad küünemaalingud. «Kui sa trükid arvuti taga ja kuuled klaviatuuril oma küüsi, siis on su küüned liiga pikad,» selgitas Rothman.

9. Ära parfüümiga liialda. Sinu lõhna tohib tunda olla vaid siis, kui keegi tuleb sind kallistama. Inimestel on erinevad lõhnaeelistused, sa ei taha ju, et sind halva lõhnaga seostatakse. Lisaks on mõned inimesed teatud parfüümide suhtes allergilised, mistõttu on mõnedes kontorites kehtestatud parfüümi kasutamise keeld. «Parfüüm peaks olema nagu aluspesu - midagi, mida saad nautida vaid nendega, kes sulle väga lähedale tulevad,» leidis Rothman.

10. Ära kasuta isepruunistavaid kreeme. «Kahjuks ei saa kõik inimesed hakkama isepruunistavate kreemide kasutamisega, seega ei tasuks neid ise proovida või otsida poelettidelt heledamaid toone, et muutus ei tuleks niivõrd suure üllatusena,» pakkus Rothman.

11. Jalad võiksid olla raseeritud. Kui kannad rõivaid, mis paljastavad su jalgu, siis pead tingimata jalgu raseerima. Rothmani sõnul ei tohi selle reegli vastu mingi hinna eest eksida.

12. Peida kõik nahaprobleemid, mis tekitavad sinus ebamugavust. Paljudel inimestel on ekseem või teised tõsised nahaprobleemid, mida pole võimalik vältida. Rothman pakkus välja, et taolisi probleeme on võimalik nii rõivaste kui ka õige meigiga varjata. Peaasi, et meigitooted nahaprobleemi hullemaks ei muudaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles