Ema tunnistab, et vannitab beebit vaid korra nädalas

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui beebi ei tee päeva jooksul muud, kui siputab natukene ja on niisama armas, siis kui tihti peaks teda pesema? Üks ema avaldas oma blogis postituse, kus tunnistab, et peseb oma beebit vaid korra nädalas ja sedagi mitte igal nädalal.

32-aastane ameeriklanna Claire Goss tunnistas, et poja vannitamisse on mõnikord pikemaidki vahesid jäänud kui üks nädal, kirjutab Counsel & Heal.

Goss kirjutas oma blogis: «Minu jaoks on see loogiline tegutsemisviis. Ta ei katsu ju musti asju ega jookse ringi või higista, seega teatud kohtade loputamisest peaks piisama.» Goss lisas, et teise lapse puhul ütles lastearst talle, et naine peseb imikut liiga tihti, sest imiku nahk oli muutunud liiga kuivaks.

Ekspertide sõnul ei ole tarvis imikuid igapäevaselt pesta. Mayo kliiniku sõnul peaksid vanemad keskenduma beebi näo, kaela ja mähkmepiirkonna puhastamisele, viimase puhul on võimalik kasutada spetsiaalseid salvrätte või pehmeid lappe.

Sihtasutus March of Dimes, mis keskendub emade ja imikute tervise parandamisele, soovitab beebisid vannitada iga kahe või kolme päeva tagant. Kui beebit tihemini vannitada, siis muutub beebi nahk liiga kuivaks.

Ameerika lastearstide ühingu hinnangul võib beebi liigne vannitamine imiku muuta vastuvõtlikumaks ka nakkuste suhtes. Siiski soovitab ühing beebit pesta vähemalt kolmel korral nädalas.

«Oleme teadlikud, et imiku nahk on täiskasvanu omast tunduvalt erinevam. Selleks, et otsustada, millal beebit tuleks pesta, peaks pigem jälgima tema nahka ja naha seisundit kui kalendrit,» ütles lastearst dr Alan Greene ABC Newsile.

Ka Claire Goss väidab sama. «Ema tunneb oma last kõige paremini. Emal on sisetunne, mis ütleb, kuidas beebiga toimida, mina ei saa täpselt öelda, millal keegi oma beebit vannitama peaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles