Üheksa asja, mida ei tasuks homoseksuaalsele naisele kunagi öelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sageli ei mõisteta naisi, kes on otsustanud suhtesse astuda oma sookaaslasega. Kuigi öeldakse, et rumalaid küsimusi pole olemas, võib homoseksuaalsete naiste suhe paljudele huvi pakkuda ning küsimusi tekitada ja mõned neist küsimustest võivad naiste tundeid riivata.

Selleks, et vaidlusi ja solvanguid vältida, võiksid teadlik olla, millised küsimused ja kommentaarid homoseksuaalsetele naistele eriti närvidele käivad, kirjutab Salon.

Kes on teie suhtes «mees»?

Mitte kumbki. Mõlemad. Kõnealuses suhtes on kaks naist ja nad mõlemad on lesbid. Isegi nende suhete puhul, kus üks naine on mehisem ja teine naiselikum, on vale eeldada, et nad imiteerivad oma suhtes heteroseksuaale. Mida sellisel juhul küsijale vastata? «Ma ei tea. Kes on teie suhtes «mees»?»

Kuidas te seksite?

Lesbide voodielu on inimestele alati huvi pakkunud. Kuigi see, mis toimub teiste magamistubades, on isiklik asi, võib uudishimu rahuldamiseks öelda, et homoseksuaalsed naised kasutavad seksiks käsi, lelusid, suud, piitsasid, vibraatoreid, dildosid jms. Lesbide, nagu ka heteroseksuaalsete inimeste, seksil puuduvad kindlad reeglid või õiged-valed liigutused.

Kuidas sa tead, et oled lesbi, kui sa pole kunagi mehega olnud?

Kas sina oled oma seksuaalsuses kindel, hoolimata sellest, et pole samast soost partneriga voodis olnud?

Tahate kolmekat teha?

Ekslikult arvatakse, et homoseksuaalsetel naistel on suurem huvi kolmekate vastu kui heteroseksuaalsetel naistel. Kui naine pole sulle just otse öelnud, et talle meeldivad kolmekad, siis ära eelda, et võid midagi sellist temalt küsida.

Sa oled lesbi? Kindel? Aga sa oled ju nii ilus!

See on komplimendiks maskeeritud solvang, mis viitab sellele, et lesbid on reeglina koledad naised, kes on homoseksuaalsed vaid seetõttu, et ükski mees ei taha neid. Sellise väitega välistad võimaluse, et lesbid võiksid olla naiselikud. Tegelikult on paljud homoseksuaalsed naised väga naiselikud, mõtle kasvõi Ellen DeGeneresi abikaasa Portia di Rossi peale.

Sa abiellusid nüüd mehega, seega sa pole enam biseksuaal?

Heteroseksuaalses suhtes olemine ei nulli ära su seksuaalset identiteeti ega eelnevaid suhteid. Kui sulle pakuvad endiselt huvi ka naised, siis oled sa biseksuaal, hoolimata sellest, kas sa oled veel kunagi naisega suhtes või mitte.

Mis sul peenise vastu on?

Mitte midagi. Selline küsimus tuleneb iganenud arusaamast, et lesbid vihkavad mehi ega taha kuuldagi sõna «peenis».

Sa pole lihtsalt õiget meest veel kohanud.

Vanemad sugulased võivad sageli selliseid kommentaare öelda, lootes, et kunagi on naine heteroseksuaalses suhtes ja saab lapsi. Homoseksuaalsele naisele on selline lause solvav ja pealtükkiv ning viitab sellele, et lesbideks «hakatakse» seetõttu, et kõik kogemused meestega on olnud negatiivsed.

Ma soovin, et ma oleksin ka lesbi. Kõik oleks siis palju lihtsam.

Võib-olla tõesti, aga ärme unusta vihakuritegusid, kiusamist, kõrgemat enesetappude arvu, ahistamist ja diskrimineerimist tööl, rünnakuid, depressiooni, süüdistusi ja hukkamõistu perekonna poolt, iga kord «kapist välja tulekut», kui tutvud mõne uue inimesega ja pidevalt taoliste kommentaaride ja küsimuste kuulamist. Kõik, peale eelpool mainitud asjade, on tõepoolest parem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles