Tüüpilised vead, mida Facebookis kedagi «jälitades» tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tundub, et Facebook on hea kahe asja jaoks: inimestega ühenduses olemiseks ja nende «jälitamiseks». Tõenäoliselt oled viimast ka ise teinud. Võib-olla on sul parasjagu Facebook lahti ja sa uurid, millistel üritustel su silmarõõm käib või kes tema seinale kirjutavad.

Kuna Facebookis on teiste seinu ja tegemisi lihtne jälgida, siis tasuks teadlik olla ka vigadest, mida Facebookis teisi jälitades kõige rohkem tehakse, kirjutab Yahoo! Shine.

Otsitava nime valesse kohta trükkimine

Kas on juhtunud, et otsinguriba asemel trükid otsitava nime hoopis sinna reale, kuhu saad oma tegemiste kohta kirjutada? Kui sõbrad oma Facebooki lehte uurivad, siis lisaks kassivideotele ja lastepiltidele näevad nad sinu uuendust, kus seisab vaid ühe meessoost isiku ees- ja perekonnanimi. Hea töö!

Sa tead teise inimese tegemiste kohta kahtlaselt palju

Kohtad juhuslikult tänaval mõnda tuttavat ja küsid temalt ürituse kohta, kus ta käis paari kuu eest ja sina saad sellest teada vaid tänu Facebookile. «Kuidas su õe parima sõbranna katsikud olid?» ei ole väga hea vestluse alustuseks, kui sa just ei taha jätta jälitaja muljet.

Kogemata jälitatava sõprade lisamine oma sõbralisti

See võib juhtuda, kui kasutad Facebooki näiteks mobiilis ja vaatad oma sõbra parima sõbra pilte ning saadad talle kogemata sõbrakutse. Sellest sammust ei saa enam taganeda, sõbrakutset pole võimalik tagasi võtta. Sel inimesel pole aimugi, kes sa oled ja kui ta märkab, kes on teie ühine sõber, siis tõenäoliselt küsib ta temalt sinu kohta.

Kogemata valede inimeste märkimine fotodel

Lisasid mobiili kaudu just uue foto ja kui hakkasid sõpru seal ära märkima, lisasid kogemata ka oma silmarõõmu nime, sest oled terve päeva tema peale mõelnud.

Vastad kommentaaridele meeleheitliku kiirusega

Ajastus on Facebookis oluline, sest kui su jälitatav uuendusi lisab, ei tasu kohe neid kommenteerima hakata. Vastasel juhul jääb mulje, et sa oled terve päeva Facebookis ning ootad, et ta midagi teeks või lisaks. Kuigi see võib tõele vastata, ei tasu seda välja näidata. Ürita vähemalt 15 minutit oodata enne, kui hakkad kommentaare lisama.

Sulle kogemata «meeldivad» tema fotod

Jällegi midagi, mis võib mobiilis juhtuda: tahad vaadata foto all olevaid kommentaare, aga vajutad kogemata «meeldib» nuppu. Kui see peaks juhtuma, siis on sul võimalus kiiresti vajutada «eemalda meeldimine». Kui su jälitatav just samal hetkel pole Facebooki sisse logitud, ei saa ta hiljem sellest midagi teada.

Kommenteerid liiga agaralt

Kas oled selline inimene, kes kommenteerib ja kellele «meeldivad» peaaegu kõigi su sõprade uuendused ja pildid? Hoia end natuke tagasi.

Unustad internetilehe lahti oma lemmiku Facebooki lehel

Lähed arvuti tagant ära, aga jätad interneti ja Facebooki lahti. Sulle tuleb sõbranna külla, tahab arvutisse minna ja näeb kohe, keda sa just vaadanud oled. Kui tegemist pole just su parima sõbrannaga, siis võib selgitamine piinlikuks muutuda.

Kommenteerid purjus peaga

Oled sõpradega väljas ning paar jooki võtnud. Vaatad telefonis Facebooki ja näed, et su lemmik on Facebooki kirjutanud: «Ikka veel jõusaalist hell...» Pead kõvasti vastu panema, et mitte kommentaariks kirjutada midagi stiilis «Luba, ma tulen aitan sul end paremini tunda...» Kõige parem mõte oleks purjus peaga telefonist ja arvutist eemale hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles