Sügise moehitiks on miksitud materjalide ja värvidega poolsaapad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle sügise kingamoes on tunda aristokraatlikku jõudu. Hooaja hitiks on värvikad poolsaapad, milles on rikkalikult kokku sobitatud erinevad materjalid ja sügise lemmiktoonid. Saapakonts on toekas või täistallal ning lubab mugavalt lehtedesse sahistama minna, teatab ABC king.

«Sügisjalatsite kõige tähtsam ülesanne on kaitsta meid külma ja niiskuse eest, mistõttu hooaja võtmesõnaks on kindlasti korralikud saapad,» rääkis ABC Kinga ostujuht Geitti Auser. «Naistemoe silmapaistvaim osa on poolsaapad, mille kuninglikud toonid ja värvilahendused ei jää kindlasti tähelepanuta. Eriti ahvatleva kombinatsiooni saab, kui kanda madala sääreosaga poolsaapaid rõivamoe ühe suure lemmiku – midipikkuses pükste või seelikuga, paljastades nii ahvatlevalt pahkluud.»

Jalatsite värvigammas domineerivad maitsev karamellitoon, hallikas suitsusinine, must ja kuninglik bordoo ning mõned kevadhooajast üle kandunud heledad pastelsed varjundid. Saapavalik tabab kindlasti kümnesse, kui tõmmata jalga eelpool mainituist mõni metallik-läikiv versioon – näiteks mustast inspireeritud uudne «musta põrnika» läige mõjub üldmuljes julge aktsendina.

Jalatsitel on kombineeritud roomajate, seemis-, lakk- ja värvilist nahka ning omavahel kohtuvad sageli matid ja läikivad pinnad. «Just roomajate nahka võib leida mitmete disainerite kingakollektsioonidest. Olgu selleks siis alligaatori- või ussinahk, annab see kingadele ja saabastele lummavalt ohtliku efekti. Popp on ka roomajate naha miksimine teiste materjalidega, näiteks tekstiiliga,» selgitas Geitti Auser.

Disainerite lemmikteemaks sel hooajal on naiselikkuse ja mehelikkuse kombineerimine kõrgel kui ka madalamal kontsal. Nii on kingadel ja saabastel oma kindla koha leidnud kõikvõimalikud naiselikkust rõhutavad romantilised lipsud, paelad ja mandlikujulised vormid. Vastukaalu lisavad metallpandlad, rihmad ning needid. Julgematele katsetajatele pakuvad väljakutset aga suisa punk-rokilikud ogad ja roomik-detailid.

«Naiselikkust rõhutav tikk-konts tuleb esile eelkõige pidulikus kingamoes, kuid siingi on flirtiv kontsakuju sageli tasakaalustatud rokilike metalldetailide ja -neetidega,» rääkis Geitti Auser. «Klassikalise glamuuri kõrval teevad naiste kingamoes jätkuvalt ilma ka meestemoest mõjutusi saanud Oxfordi stiilis jalatsid, mis rõhutavad boheemlaslikkust ja lisavad rõivastusele õdusat ajaloo hõngu.»

Ka meestemoes on sügisel olulisel kohal saapad – elegantse klassikalise ülikonnasaapa kõrval kohtab palju karvase voodri ja mehiste pannaldega ränduristiilis roomikuid. Meeste saabastele lisavad isikupära asjalikud kaunistused – lukud, pandlad ja nöörid. Materjalidest on sileda naha kõrval tänavu lemmikuks seemis- ning karusnahk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles