Millal tuleks hügieeni- ja tualetitarbed välja vahetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hea hügieen on hea tervise aluseks, see ei tule kellelegi ilmselt üllatuseks. Mõtle nüüd, kus sa oma hügieenitarbeid hoiad, kas vannitoas? Vannitoas võivad pisikud kergesti tekkida, seega tuleks vannitoas olevaid hügieeni- ja tualetitarbeid aeg-ajalt välja vahetada.

Raseerimisvahendid

Alustame sellest vanast raseerijast, mis sul vanniäärel seisab. Niiskus ja pidev kokkupuude veega võib raseerija tera kiirelt roostetama ajada, kirjutab Yahoo.com. Kui märkad oma raseerijal roostet, viska see kiiremas korras minema. Teine moodus, kuidas kindlaks teha, et raseerija on nüri ja oma aja ära elanud: kui see enam ei libise su nahal või kui tunned, et see sikutab karvu, viska see minema. Pikenda oma raseerija eluiga, loputades seda pärast igat kasutuskorda sooja vee all ja lastes sel õhu käes kuivada.

Hambahari

Hambaarstid soovitavad hambaharja vahetada iga kolme kuu tagant. Et hambahari oleks pisikutest vaba, pane see püstisesse asendisse õhu kätte seisma. Kui mitme inimese hambaharjad on ühes kohas, pane need seisma paari sentimeetri laiuste vahedega, et harjased üksteise vastu ei puutuks. Kui vannituba ja tualett on ühes ruumis, hoia hambaharju WC-potist võimalikult kaugel, et need ei puutuks pisikutega kokku.

Ravimid

Ravimite koht ei peaks olema vannitoas, sest niiskus ja kuumus võivad ravimeid kiiremini halvaks muuta. Näiteks on apteegid teatanud, et soe ja lämbe keskkond võib aspiriinist teha valuvaigisti asemel kõhuärritaja. Pane ravimid jahedasse ja kuiva kohta. Ära kunagi tarvita ravimeid, mis on värvi või tekstuuri muutnud.

Meikimisvahendid

Meigivahenditele pole küll märgitud «kõlblik kuni» kuupäeva, kuid see ei tähenda, et need kehtivad igavesti. Igal kasutuskorral on oht, et meigivahendisse satuvad pisikud. Soovitatav on enne meikimist oma käsi pesta, meigivahendid pärast kasutamist korralikult sulgeda ning mitte jagada neid teistega. Kui sul tekib silmapõletik, siis on mõistlik kõik silmameigivahendid minema visata. Ära kunagi lisa sülge või vett kuivanud meigitootele, sel viisil lisad vaid pisikuid. Meigivahendeid tuleks hoida eemal otsesest päikesevalgusest.

Rätikud

Kõige räpasem koht vannitoas pole kraanikauss ega vann, vaid hoopis rätikud. Arizona ülikooli juhtiv mikrobioloog sõnas, et niisked rätikud on bakterite jaoks justkui inkubaatorid. Kõige parem on rätikuid nädalas korra või kaks vahetada ning kindlasti tuleb rätikul kasutuskordade vahel lasta korralikult ära kuivada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles