Hiinlannad pöörduvad ilukirurgia poole, et mitte tööd kaotada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina modellid
Hiina modellid Foto: AFP / Scanpix

Naised terves maailmas investeerivad pidevalt oma isiklikku ja professionaalsesse edukusse, soetades kalleid rõivaid, jalanõusid ja aksessuaare. Aga Hiinas on mõned naised valmis minema veelgi kaugemale nad investeerivad ilukirurgiasse.

Hiljuti Hong Kongi Hiina ülikoolis läbi viidud uuring näitas, et üha kasvav arv hiinlannasid on nõus noa alla minema mitte edevusest, vaid kartusest, et kui nad end «kohendada» ei lase, võivad nad kaotada töö või ei leia nad omale partnerit, kirjutab Huff Post.

Hiinlannad on nõus maksma kõrget hinda ninalõikus maksab näiteks 2900 dollarit selle eest, mis nende silmis on investeering oma karjääri ja iseendasse. Xinhua uudisteagentuuri andmetel kasvab ilukirurgia 2,5 miljardi dollari suurune tööstus iga aastaga 20 protsenti.

Kuigi selline käitumine naiste poolt tundub ekstreemne ja seda ka on, tuleb mõista, et see leiab aset ühiskonnas, kus pannakse suurt rõhku noorusele ning naised, kes on vanemad kui 27-eluaastat, on ühiskonna silmis «üleliigsed».

Selle tõestuseks on näiteks 2003. aastal läbi viidud uuring, mis näitas, et 90 protsenti naistele pakutavatest töökohtadest olid mõeldud alla 30-aastastele.

Kuigi USA naised nii ekstreemseid samme ette ei võta, on ka seal kindlaks tehtud, et välimus mõjutab karjääri. 2011. aasta uuring tõestas, et «väga saledad» naised teenisid peaaegu 22 000 dollarit rohkem kui nende «normaalkaalus» sookaaslased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles